Tragično

V pralnem stroju utonila 3-letna dvojčka

S.R.
26. 2. 2017, 12.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V soboto popoldne je starša v Delhiju pričakal grozljiv prizor, ko sta v pralnem stroju našla svoja 3-letna dvojčka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tragična nesreča se je zgodila v njihovem domu v stanovanjskem kompleksu Rohini. Policija preiskuje, kako je v stroj uspelo splezati obema malčkoma.

»Mogoče je, da sta otroka želel otroka v pralni stroj pogledati iz radovednosti, vendar preiskujemo, kako jima je uspelo splezati do višine, s katere bi lahko padla v boben,« je dejal policijski uradnik. Prvi izsledki preiskave zaenkrat kažejo, da je šlo za nesrečo.

Po poročanju naj bi mama prižgala polavtomatski pralni stroj, ki se polni z vrha, ga napolnila z vodo in ob njem odložila kup umazanih oblačil. Nato naj bi skočila v bližnjo trgovino po pralni prašek, medtem ko naj bi se otroka igrala v bližini. Ko se je po približbo šestih minutah vrnila, otrok ni več našla.

Malčka je najprej iskala pri sosedih, po neuspehu pa je poklicala moža v službo, ki naj bi se domov vrnil v približno desetih minutah in ji pomagal pri iskanju. Po približno 30 minutah prečesavanja okolice sta se vrnila v hišo in preverila pralni stroj, kjer ju je pričakal grozljiv prizor. Malčka sta nepremično ležala potopljena v vodo. Nemudoma sta ju izvlekla in odpeljala v zasebno bolnišnico, kjer so razglasili smrt zaradi utopitve.

»V pralnem stroju smo našli 12 do 15 litrov vode. Čeprav družina ne sumi, da bi šlo za kakršno koli kaznivo dejanje, smo vseeno sprožili preiskavo navaja policija. Prvi izsledki kažejo, da sta otroka na napravo morda splezala s pomočjo v neposredni bližini postavljenega vedra in nato padla v boben. Telesca 3-letnikov so prepeljali v državno bolnišnico, kjer bodo opravili obdukcijo.