Trčil v nabrežino

Kolesar poškodbam podlegel na kraju nesreče

S.R./STA
26. 2. 2017, 08.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V soboto ob približno 16.30 se je na kolesarski stezi v bližini Levca, v občini Žalec, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 56-letni kolesar, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Kolesar je med vožnjo proti Levcu nenadoma zapeljal levo v obcestni jarek, kjer je trčil v nabrežino in padel. Kljub oživljanju in nudeni prvi pomoči je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 83 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, šest nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 91 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 66-krat posredovali na javnih krajih in 25-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so štiri kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli pet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 43 tatvin, 18 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, po dve ponarejanji denarja in preprečitvi uradnega dejanja ter po eno ponarejanje listin in nasilje v družini.