Srbski bratje Dalton

Porezal ga je z mačeto, okradel in ugrabil

žk
20. 2. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Srbski policisti so v soboto za zapahe strpali Darka Ilića, ki je osumljen, da je s tremi pomočniki oropal, pretepel, porezal in ugrabil Gorana Vasovića.

Profimedia
Nesrečni junaki Bratje Dalton, po katerih so poimenovali brate iz družine Ilić, so nesrečni junaki iz stripa o Srečnem Luki (Lucky Luke). Sicer so predani kriminalu, a vedno končajo za zapahi.

Bratje Ilić so se že zgodaj zapisali kriminalu. Težave so povzročali že v osnovni šoli, saj so sošolcem kradli denar, copate in oblačila.

Darko Ilić je eden od štirih bratov iz Mladenovca, ki so znani po nasilju in številnih kršenjih zakonov. Med prebivalci tega mesta južno od Beograda se je bratov Ilić prijel nadimek bratje Dalton, saj naj bi spominjali na znane stripovske junake. 

Zločin v krvi 

Darko je najmlajši od bratov. Najstarejši je trenutno na prestajanju zaporne kazni zaradi povzročitve hude telesne poškodbe. Pred dvema letoma je namreč zabodel sokrajana. Eden od bratov je umsko zaostal, še en brat pa je na prostosti, a se zoper njega vodi več postopkov zaradi različnih kaznivih dejanj, povezanih predvsem z nasilništvom, premoženjskimi delikti in preprodajo prepovedanih substanc. 

Krive so droge 

Bratje Ilić - Dalton so znani po predrznosti. Tako naj bi pred leti someščane izsiljevali za denar kar sredi sredi belega dne.

Droge naj bi bile povod tudi za kaznivo dejanje, zaradi katerega se je za zapahi znašel najmlajši Dalton. Z Goranom Vasovićem naj bi se dogovoril za prodajo oziroma nakup, vendar so se med poslom stvari očitno zapletle. Ilić je Vasovića najprej napadel z mačeto in ga porezal. Skupaj s kolegi naj bi ga nato še pretepli, zvezali in vrgli v prtljažnik avtomobila. Odpeljali so ga v prazno stanovanje v Mladenovcu in ga tam pustili – zvezanega in poškodovanega. Vzeli naj bi mu denarnico in mobilni telefon.

Hitra aretacija 

Vasoviću se je po nekaj urah uspelo rešiti in poiskati pomoč na urgenci. Zdravniki so po nudenju prve pomoči zaradi ureznin, nastalih z mačeto, poklicali policijo. Možje v modrem niso imeli težkega dela, saj so Ilića kmalu odkrili in aretirali. Opravili so tudi hišno preiskavo, v kateri so našli mačeto, manjšo količino marihuane, repliko pištole in bokser.