KRVAVO

Hladnokrvno sporočilo pobesnelega morilca

U.K.
12. 2. 2017, 12.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Miloš je umoril svojo bivšo ženo in umor celo napovedal na družbenem omrežju Facebook. Zdaj verjame, da se bo zanj vse končalo dobro.

Reuters
Miloš je prepričan, da ga bodo njegovi odvetniki rešili, a verjetno to ne bo tako lahko, kot si predstavlja.

Miloš Čodanović (28) iz Subotice je v torek umoril svojo bivšo soprogo Moniko Ikotić (43). Po umoru je samo dejal, da ve, da je kriv, ampak da ima dobre odvetnike, ki ga bodo izvlekli. Miloš je bil sicer prvak v metanju krogle med slabovidnimi osebami v Srbiji. Pred umorom se je na družbenem omrežju Facebook poslovil od svojih prijateljev in mnogi so pomislili, da namerava napraviti samomor. A očitno je že takrat načrtoval umor bivše žene.

Na facebooku je Miloš zapisal, naj njegovi prijatelji ne jočejo zanj, ampak ga le pospremijo s pesmijo. Zaradi tega so mislili, da hoče napraviti samomor, nihče pa ni pomislil, da bo umoril Moniko.

UMOR

Mati nesrečne Monike je povedala, da je v njihovo hišo prišel z rožami v rokah in da ni niti pomislila, da se lahko zgodi takšna tragedija. »Nisem ji mogla pomagati. Zaslišala sem krike iz kuhinje in stekla sem tja. Poskušala sem pograbiti nož, a je bil močnejši od mene. Stisnil me je k tlom in medtem še zmeraj zabadal mojo hčerko,« je povedala mati Julija. Povedala je tudi, da je dejal, da bo ubil še njo, a mu je na srečo uspela pobegniti. Pozneje se je izkazalo, da je morilec Moniko napadel, ko mu je prinesla kavo. Večkrat jo je zabodel v roke, prsi in vrat. Umrla je na kraju napada.

POLICIJA

Morilec je policiste počakal na dvorišču in se aretaciji ni upiral. Med umorom je tudi sam dobil nekaj poškodb in prepeljali so ga v bolnišnico. »Dejal jim je, da ima dobre advokate, ki ga bodo rešili,« je še povedala skrušena Julija. Monika je bila že prej poročena, a se je s prvim možem razšla in se nato poročila z Milošem. »S prvim možem sta bila v prijateljskih odnosih, ne nazadnje je imela z njim dva otroka. Z Milošem sta se nenehno prepirala in se na koncu ločila. Saj ni mogla več živeti z njim.« Z Milošem otrok ni imela. A naj je še tako samozavesten – kar tako se z umorom vendarle ne bo mogel izmazati, saj je dokaj očitno, da ga je načrtoval. Pravzaprav je vedel, da bo to storil, če ga Monika znova zavrne.

BIL JE DOBER ČLOVEK

Njegov trener Šandor Sekelj, ki trenira parašportnike, je za srbske medije dejal, da ne more verjeti, kaj se je zgodilo: »Poznal sem Miloša, zmeraj mi je deloval kot človek, ki ne bi mogel nikomur storiti hudega. Poznal sem ga kot dobrega človeka. Ne morem verjeti, da je to storil.« Povedal je, da je poznal tudi Moniko in je nanj napravila zelo dober vtis. »Ne vem, kaj mu je bilo. Imel je velike načrte s svojo športno kariero, saj mu je šlo res dobro, zdaj pa je vse zavrgel.« Medtem pa njegovi sosedje v naselju Radijalac o njem niso mogli povedati le dobrih stvari, saj naj bi domov pogosto vozil različne ženske in bil do njih tudi nesramen.