Hudo obtožbe

Mladi Novogoričan pretepel dva, enega celo posilil

pk
12. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dveh kaznivih dejanj je obtožen 20-letnik iz Nove Gorice. Septembra lani naj bi pretepel dva mladeniča, enega od njiju celo posilil. Krivde na sodišču ni priznal.

Profimedia
Napadalec je oba fanta pretepel, enega tudi posilil (fotografija je simbolična).

Lanskega septembra je na Goriškem močno odmeval dogodek, ki naj bi se zgodil v bližini ene od izobraževalnih ustanov v Novi Gorici. Domačini so bili nad tem, kar se je pripetilo – prišlo je do pretepa in celo posilstva –, močno šokirani.

Obtoženi mladenič pravi, da krivde ne prizna, ker se ne spominja dogodka. 

Podrobnosti o tem, kaj natanko se je dogajalo v noči na 24. september, niso znane, saj policija zaradi občutljivosti zadeve – zaradi zaščite žrtev, v dogodek sta bili namreč vpleteni mladoletni osebi –, ni dajala podrobnejših informacij.

Fanta so priprli

Znano je le to, da naj bi se 20-letni domačin spravil nad dva mladeniča, ki naj bi bila po poročanju nekaterih medijev stara 16 let. Obeh naj bi se lotil fizično; pretepal ju je, nakar je prvemu od fantov uspelo pobegniti, drugemu pa ne. Slednjega naj bi 20-letnik, ki je v sredo stopil pred sodnika, tudi posilil.

Ena od žrtev krutega napada je dogodek prijavila policiji. Kriminalisti so storilca dan po dogodku našli na njegovem domu in ga odpeljali k preiskovalnemu sodniku. Ta ga je najprej zaslišal, nato pa zanj odredil pripor.

STA
Bruno Krivec, odvetnik obtoženega, je predlagal, da se vključi izvedenec psihiatrične stroke.

Pravi, da ni kriv

Nekaj podrobnosti o tragičnem dogodku je sicer mogoče izvedeti še na podlagi govoric meščanov. Ti pravijo, da so slišali, da naj bi se obtoženi pred napadom družil s svojimi prijatelji ter z njimi popival in užival nedovoljene substance. Povedali so tudi, da naj bi fanta policija že v preteklosti obravnavala zaradi nasilništva.

Dvajsetletnik, ki ga obtožnica bremeni nasilništva in spolnega nasilja, se je na sredinem predobravnavnem naroku izrekel za nedolžnega. Povedal je, da krivde ne prizna, saj se dogodkov ne spomni. Njegov odvetnik Bruno Krivec je sodišču zato predlagal, da se v postopek vključi izvedenec psihiatrične stroke, ki naj bi presodil o prištevnosti obtoženega. Dvajsetletnik bo sicer na glavno obravnavo čakal v priporu.