Novogoričani pretreseni

Grozljiv pretep in zloraba za šolo

kp
5. 10. 2016, 08.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mladi Novogoričan naj bi se pred kratkim znesel nad dvema mladeničema; oba naj bi pretepel, enega od njiju pa celo spolno zlorabil. Domačine je dogodek zelo šokiral. Kaj je bil vzrok tako okrutnega dejanja?

Profimedia
Zakaj se je Novogoričan spravil nad najstnika?

Kaj natančno se je pred dnevi dogajalo v bližini ene od šol v Novi Gorici, domačini pravijo, da naj bi se to zgodilo v bližini tamkajšnje glasbene šole, sicer policija še preiskuje. Za zdaj so potrdili le, da kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica res vodijo predkazenski postopek, ki se nanaša na sum nedavno storjenega kaznivega dejanja z elementi spolne nedotakljivosti in sum kaznivega dejanja zoper javni red in mir.

Osumljenec priprt

Dodali so, da so bile žrtve mladoletne osebe, zato zaradi zaščite najstnikov in zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka ne morejo posredovati več informacij. Povedali so še, da je bil osumljenec priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je potem, ko ga je zaslišal, zanj odredil pripor, saj je ocenil, da obstaja možnost ponovitvene nevarnosti. Slednje so nam potrdili tudi na novogoriškem okrožnem sodišču, drugih informacij pa tudi oni, zaradi varovanja interesov postopka ter koristi oškodovancev, v tej fazi ne posredujejo.

Domačini se nad dogodkom, ki je v javnost prišel nekoliko z zamikom, odkrito zgražajo. »Res ne vem, kaj naj si mislim. Zadnje čase se na Goriškem dogajajo čudne reči. Glede te zadeve ne vem nič več, kot to, da naj bi neki domačin pretepel dva šestnajst let stara fanta in enega od njiju še spolno zlorabil,« nam je povedala ena od Novogoričank.

Odzivi meščanov

Še eden od domačinov, ki smo jih ustavili na trgu sredi mesta in spraševali o tem, kaj se je pripetilo nedavno, je povedal, da je slišal govoriti, da je storilec 20 let star Novogoričan, ki je menda že nekajkrat prej imel opravka s policijo.

Neuradno izvemo, da naj bi se žrtvi – dva 16-letnika, v zadnjem septembrskem vikendu družila v mestu, nakar se je nanju spravil 20-letnik. Domačini pravijo, da ju je menda najprej začel pretepati, nakar se je enemu od najstnikov iz njegovega primeža uspelo iztrgati – zbežal je na varno, drugemu pa ne.

Ljudje pretreseni

Menda so Novogoričani slišali govorice, da se je nad tem še nekaj časa fizično izživljal, nakar ga je zlorabil še spolno. »Saj nimam kaj reči. Najprej ga je pretepel, nato pa še spolno zlorabil. Take informacije krožijo po mestu, a človek kar težko verjame, da so resnične, ker so tako okrutne in nagnusne,« še ena Novogoričanka komentira grozljivi dogodek.

Na medmrežju, kjer tudi komentirate in se zgražate nad dejanjem v Novi Gorici, zapisujete še, da je menda storilec v svoj zagovor dejal, da je bil pod vplivom drog in da ni vedel, kaj počne. Navajali ste tudi, da ste slišali govorice, da je hospitaliziran v psihiatrično bolnišnico.