Po kmetiji kriminal

Faki gre v zapor

G.G.
25. 11. 2016, 13.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

32-letni Fahrudin Čaušević, gledalcem resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek bolj znan kot Faki, je na sojenju na okrožnem sodišču v Ljubljani priznal krivdo za rop na Ižanski cesti v Ljubljani. Sodnik je sledil predlogu tožilstva in Fahrudina poslal v zapor za dve leti in osem mesecev.

Svet24
Fakijev brat Mirsad (levo) je krivdo priznal že na prejšnji obravnavi.

Zmagovalec "kmetije" se je skupaj s tri leta starejšim bratom Mirsadom znašel v kazenskem postopku zaradi ropa, Fakiju pa tožilci očitajo tudi vlomno tatvino. 

Tožilec je za Fakija, ki je na sodišče prišel iz pripora, predlagal dve leti in osem mesecev zapora, za njegovega brata Mirsada pa dve leti.

Ukradla zlate in srebrne palice

Po obtožbi sta brata Čaušević 30. aprila 2014 okoli polnoči zamaskirana s kleščami odpirala okno stanovanjske hiše na Ižanski cesti v Ljubljani, ko pa ju je slišal eden od mlajših domačih in vprašal, kdo je, sta mu odgovorila: »Babi!« Mladenič je »babici« odprl vrata, nakar ga je Mirsad s pestjo udaril v obraz in ga začel daviti, hkrati pa ga je spraševal po zlatu, sefu in denarju, medtem ko je Fahrudin iskal dragocenosti. Ob tem sta brata Čaušević oškodovancu grozila, da mu bosta odrezala prst, če ne spregovori, nato pa sta ga zaprla v kopalnico, vrata pa založila s predalnikom, polnim knjig.

Brata Čaušević sta iz hiše odnesla deset zlatnikov v vrednosti 12.865,70 evra, pet srebrnih palic v skupni vrednosti 4761,75 evra in dvajset zlatih palic v skupni vrednosti 76,153,40 evra, odpeljala pa sta tudi osebno vozilo znamke Fiat Punto v vrednosti 2500 evrov, ki so ga oškodovanci sicer že naslednji dan našli sami.

Spet so ga zasrbeli prsti

Fahrudin je sicer manjkal na zadnji obravnavi pred dvanajstimi dnevi, saj so ga zopet zasrbeli prsti. 9. septembra je skupaj še z dvema pajdašema vlomil v garažo na Cesti dolomitskega odreda v Ljubljani. Zalotil jih je eden od oškodovancev, ga poškropil s solzivcem, kmalu zatem pa so ga prijeli policisti.

Obsojen že pred kmetijo

Oba obdolženca sta državljana BiH s stalnim prebivališčem v Sloveniji, Fahrudin pa je bil v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi poskusa goljufije decembra 2013, in sicer na pet mesecev pogojnega zapora s preizkusno dobo petih let, ki se mu je iztekla konec maja letos, tako da je rop in vlomno tatvino izvršil v času preizkusne dobe, kar mu sodniki, enako kot sredin podvig, zagotovo ne bodo šteli v prid.