Na črnem trgu

FOTO: Mariborčan ob 40.000 evrov

T.L.
21. 11. 2016, 15.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V preiskavi so policisti zaplenili skoraj 4 kilograme marihuane, Mariborčan pa je končal v priporu.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Minuli teden so se slovenski organi pregona lahko pohvalili z razbitjem velike mednarodne mreže, znotraj katere so slovenski državljani skrbeli za prevoze velikih količin prepovedane droge po Evropi. Minuli teden pa so uspeh v boju zoper preprodajo drog zabeležili tudi mariborski policisti. 

PP Maribor I
Zasežena droga

Minuli četrtek so policisti tako odvzeli prostost 43-letnemu Mariborčanu in pri njem na podlagi pisne odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Med preiskavo so našli in zasegli skupaj 3,8 kg prepovedane droge konoplje, bolj znane pod imenom marihuana, ki je bil zapakirana v 41 prozornih PVC vrečkah. Policisti sumijo, da je bila droga namenjena za nadaljnjo prodajo. 

Če bi Mariborčan uspel prodati zdaj zaseženo drogo, bi si na črnem trgu pridobil protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 40.000 evrov. Policisti so osumljenca s kazensko ovadbo privedli  k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Pri sebi je imel heroin

Policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor in policisti Policijske postaje Maribor II pa so v petek obravnavali 36-letnega Mariborčana, ki ga sumijo neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Med postopkom so mu zasegli 124,93 gramov heroina, ki ga je imel pri sebi.  Osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. V nedeljo so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.