Grozljivo

Varuška poskušala obesiti 16-mesečnega otročička

S.R.
19. 11. 2016, 21.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Varuška v Minnesoti je v dnevnem varstvu obesila 16 mesecev starega otroka, ki ga je na srečo rešil drug starš, ki je v varstvo pripeljal svojega otroka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po poročanju je bilo med incidentom prisotnih šest otrok, otročičku pa so nemudoma nudili zdravniško pomoč. 

Organi pregona še niso izdali njenega motiva za to nečloveško dejanje, niti niso izdali njenega imena, so pa dejali, da je otrok v dobrem stanju. 

Varuška je po tem, ko so jo zalotili pri dejanju, zbežala v svojem enoprostorcu, s katerim je med begom povozila še dve osebi, nato pa je s skokom z mostu poskušala storiti samomor, vendar so dejanje preprečili naključni mimoidoči.

Kris Arneson, namestnica direktorja policije v Minneapolisu, ki sodeluje v preiskavi dogodka, je dejala, da v lokalni bolnišnici že ocenjujejo njeno duševno zdravje. Dodala je še, da je bil dogodek naravnost grozljiv ter da so v bolnico prepeljali tudi obe žrtvi divjanja z avtomobilom, od katerih je eden, ki ga je ženska z enoprostorcem za seboj vlekla več ulic, utrpel več zlomov kosti.

BBC je poročal, da zadevo preiskuje šest preiskovalcev in detektivov iz oddelka za umore in enot za boj proti kaznivim dejanjem zoper otroke.