Prehitra vožnja

Pri trčenju v betonsko grajo umrl 18-letni sopotnik

M.K.
19. 11. 2016, 08.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Komendi se je ponoči pripetila prometna nesreča, v kateri je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti umrl 18-letnik.

PGD Moste
En 18-letnik je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, drugi pa je utrpel hude telesne poškodbe.

V vozilu sta bila še dva sopotnika, od katerih je eden huje poškodovan.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je voznik osebnega vozila Peugeot 307 vozil v naselju Komenda proti Mostam. Ko je pripeljal iz desnega nepreglednega ovinka v levi ovinek, je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom. Voznik je zapeljal na bankino, pri tem pa je vozilo obrnilo in je trčilo v betonsko ograjo, nato pa ga je odbilo na vozišče, kjer je obstalo, so sporočili ljubljanski policisti.

V vozilu sta bila poleg voznika še dva potnika. Med trčenjem v ograjo sta dve osebi stari 18 let, voznik in eden od sopotnikov, padla iz vozila ter obležala na vozišču. Sopotnik je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, voznik pa je utrpel hude telesne poškodbe in so ga odpeljali v ljubljanski klinični center. Tretja oseba v vozilu, 20-letni sopotnik, je po podatkih policije utrpel lažje telesne poškodbe. 

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurna preiskovalna sodnica in državni tožilec. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin prometne nesreče, o ugotovitvah bodo obvestili tudi tožilstvo, so še sporočili z ljubljanske policije.

Lokalna cesta Komenda-Moste je bila zaradi posledic odstranjevanja nesreče več ur zaprta, je poročal prometnoinformacijski center, okrog 7.45 ure pa je bil promet ponovno sproščen.

PGD Moste
Lokalna cesta Komenda-Moste je bila zaradi posledic odstranjevanja nesreče več ur zaprta.