Filmski lov

30-letni Izolan pred policisti bežal v Italijo

G.G./STA
4. 11. 2016, 16.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Koprski kriminalisti so imeli v četrtek popoldne veliko dela z lovljenjem 30-letnega Izolana.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Začelo se je v Sežani. 30-letnega voznika osebnega avtomobila so poskušali ustaviti. Voznik se je požvižgal na zahtevo policije, pritisnil je na plin in zbežal. S pospešeno hitrostjo je peljal proti Vrhovljam in divjo vožnjo nadaljeval prek mejnega prehoda Repentabor v Italijo. Tam so mu policisti skladno s sporazumom med državama o čezmejnem policijskem sodelovanju sledili po italijanskem Krasu čez Zgonik do mejnega prehoda Gorjansko, kjer je zapeljal nazaj v Slovenijo.

Z begom pred policisti je nadaljeval proti Komnu in v centru Komna najprej trčil v parkirano vozilo, nato pa še v službeno vozilo policije. Po trčenju so kriminalisti PU Koper bežečega 30-letnega Izolana prijeli. Ugotovili so, da gre za večkratnega storilca različnih kaznivih dejanj predvsem s področja premoženjske kriminalitete, vozilo, ki ga je vozil, pa je bilo 6. oktobra letos ukradeno v Izoli.

Policisti, ki so Izolana pridržali in mu na kraju zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge, s preiskavo nadaljujejo. Kot so navedli, za Izolana obstajajo utemeljeni razlogi za sum storitve več kaznivih dejanj, in sicer preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, nevarne vožnje v cestnem prometu in tatvine.

Vse, ki bi so bili v četrtek priča dogajanju ali so bili neposredno vpleteni v dogajanje kot oškodovanci, pa policija prosi, naj se čim prej zglasijo na policijski postaji Sežana ali pokličejo na 113 ter tako pomagajo policistom in kriminalistom pri razjasnitvi okoliščin.