ŽALOVANJE?

VIDEO: Pogreb se je končal z bitko

uk
30. 10. 2016, 16.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pogreb v Manchestru se je končal s pravo srednjeveško bitko. Žalujoči so med seboj obračunavali kar z vilami in kovinskimi palicami.

YouTube
Skupina je napadla z železnimi palicami, steklenicami, motikami in bejzbolskimi palicami.

Na svetovnem spletu je pristal video, ki ga je posnel mimoidoči, posnetek pa kaže pretep med dvema skupinama žalujočih. Po nekaterih informacijah naj bi šlo za člane iste družine. Očividci so kasneje poročali, da se jim je zdelo, kot da bi šlo za tretjo svetovno vojno.

Eden od očividcev je povedal, da so na pogreb poleg ostalih žalujočih prišli trije moški. Šlo naj bi za očeta in dva sinova. Vsi trije so se z nekaterimi drugimi osebami najprej sporekli že v mrliški vežici. Takrat naj bi oče, njegovo ime ni znano, iz jakne potegnil železno palico, a jo je spustil na tla. Po kratkem prerekanju je nekaj oseb zapustilo vežico. »Ljudje so se poslavljali od starejšega moškega, ki je preminil, ko je v vežico stopil oče s sinovoma. Nato jim je nekdo rekel, da morajo oditi, in takrat je oče spustil železno palico na tla,« je povedal eden od očividcev.

Pretep

Trojica je nato odšla do belega kombija, pakiranega pred cerkvijo. Iz njega je stopilo nekaj žensk, ki so bile oborožene z vilami, motikami, železnimi palicami in bejzbolskimi kiji. Pri sebi so imeli tudi steklenice, ki so jih začeli metati v drugo skupino žalujočih. Takrat je prišlo do pravega spopada, ki pa na srečo ni trajal dolgo, saj je na kraj hitro prišla policija, napadalci pa so že pred tem zbežali. Na srečo v spopadu ni bil nihče poškodovan, policija pa je sporočila, da trenutno še ugotavljajo, zakaj se je spor zgodil. Za zdaj niso aretirali še nikogar, policija pa prosi, da očividci pokličejo na policijsko postajo in poskusijo pojasniti dogodke. Očitno so udeleženci pogreba molčali.