Močan pok

VIDEO: Zaradi eksplozije panika v središču Ljubljane

P. K.
27. 10. 2016, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V sredo okrog 19:40 je v središču Ljubljane izjemno močno počilo. Izkazalo se je, da je prišlo do eksplozije in sicer na Ključavničarski ulici. Ta je bila tako silovita, da so ljudje iz bližnjih objektov pobegnili ven in nekoliko prestrašeni pogledovali okrog sebe in ugotavljali, kaj se je zgodilo.

P. K.
Sprva so pristojni mislili, da je eksplodiral plin.

»Slišati je bilo, kot da bi bil za eksplozijo odgovoren plin, po drugi strani, glede na vse, kar se po svetu dogaja, sem pomislil tudi na bombo,« je dogodek komentiral očividec. »Bila sem v bližnjem lokalu, ljudje se obnemeli, eksplozija je bila res močna; izjemno glasna, pa tudi stavba, v kateri smo bili, se je kar stresla. Nekateri so nekoliko panični nemudoma zapustili lokal,« pove Ljubljančanka.

P.K.
Gasilci so pregledali okolico.

Še en očividec, ki je bil v neposredni bližini eksplozije je povedal, da je počilo tako močno, da je potem še nekaj časa slabše slišal. »Ravno, ko sem zavijal na Ključavničarsko ulico, je zelo počilo. V prsa mi udari neka sila; šlo je za udarni val, nato pa slišim pokanje stekel nad sabo, zavoham nenavaden vonj in zagledam nekaj dima,« pojasni gospod. Tudi sam je, kot še doda, pomislil na eksplozijo plina.

P. K.
Policisti so zavarovali kraj dogodka.

Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je poročala: "Ob 19.43 je na vogalu Ključavničarske ulice in Mestnega trga v Ljubljani odjeknila eksplozija. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so ugotovili, da je najverjetneje neznanec odvrgel močnejšo petardo, ki je poškodovala steklo na oknu stanovanjske hiše."

Na prizorišču dogodka se začnejo nabirati radovedneži, vsi nekoliko šokirani, ki poizvedujejo, kaj je bilo in se med seboj pogovarjajo o tem, kako so občutili dogodek. Večina jih navaja, da je slišala poleg eksplozije slišala pokanje stekel in čutila, kako se je zatresel objekt, v katerem so se nahajali.

Razneslo je steklo

Kmalu so prihiteli policisti in gasilci, s trakom zavarovali kraj dogodka in ugotavljali, kaj se je zgodilo. Na Ključavničarski ulici je bilo moč videti črepinje, sej je zaradi udarnega vala eksplozije razneslo steklo na oknih nekaj stanovanj na omenjeni ulici.

P. K.
Nekateri so v paniki nemudoma zapustili lokal.

Sprva so pristojni mislili, da je eksplodiral plin, nakar se je izkazalo, da to ne drži. Gasilci so pregledali okolico, policisti so zbrali obvestila in ugotovili, kaj je močno počilo. Izkazalo se je, da je nekdo odvrgel izjemno močno petardo.

P. K.
Na prizorišču so se zbrali radovedneži, ki so ugotavljali, kaj se je zgodilo.