Zaporna kazen

Ugrabitelji male Maše obsojeni

G.G.
20. 10. 2016, 14.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Trije francoski državljani so bili obsojeni na večletne zaporne kazni zaradi ugrabitve dveletne deklice Maše.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Deklico so ugrabili marca lani v beograjski četrti Voždovac. Eden od njih je sredi ulice iztrgal dveletno Mašo iz naročja njene matere, nato pa zbežal v avto, ki ga je vozila njegova pajdašica. Policija je ugrabitelje izsledila še isti dan na cestninski postaji Šimanovci in Mašo nepoškodovano vrnila staršem.

Na specialnem sodišču v Beogradu so danes razglasili sodbo. 51-letni Sebastian Branchu je bil obsojen na desetletno zaporno kazen, njegova soproga Sandrine bo v primeru pravnomočnosti sodbe v zaporu ždela devet let, njena hčerka iz prvega zakona Emeline pa sedem let.

Sebastien se je med sojenjem branil z molkom, medtem ko sta soobtoženi trdili, da nista imeli pojma o ugrabitvi in sta s prstom pokazali na njunega moškega.

Tožilstvo je ugotovilo, da je trojica želela francoskemu sodišču podtakniti ugrabljenega otroka, da bi z analizo DNK ugotovili, da Emelinin partner ni biološki oče otroka.

Starša ugrabljene deklice nista komentirala sodbe, njuna odvetnica pa je sporočila, da je kazen nizka, glede na to, kaj sta doživela starša in deklica. Obramba se bo na sodbo pritožila, tožilstva pa pričakuje potrditev ali zvišanje kazni.