V Bruslju

Preplah: oboroženi moški s talci v supermarketu

T.L.
18. 10. 2016, 20.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kriza se je na srečo hitro razrešila, saj se je moški predal policiji.

STA
Fotografija je arhivska.

Oboroženi moški je v torek zvečer zajel 15 talcev v supermarketu v eni od bruseljskih četrti, poroča agencija Reuters. Uradne informacije so še skope, po poročanju agencije pa naj bi moške talce zajel ob neuspelem poskusu ropa.

Po izjavah očividcev se je drama začela okoli 19. ure v supermarketu trgovske verige Carrefour. Po besedah tistih, ki so uspeli iz supermarketa še pravočasno zbežati, naj bi bil napadalec oborožen z nožem in je ljudi v trgovini prisilil, da so se ulegli na tla. Že v nekaj minutah so območje preplavili pripadniki specialnih policijskih enot, nad četrtjo pa je krožil tudi helikopter.

Kriza se je na srečo zajetih talcev končala hitro, saj se je moški kmalu predal policiji, poročanje lokalnih medijev povzema RT Today. Več podrobnosti o dogodku zaenkrat še ni znanih. 

Ničesar ne prepuščajo naključju: s terorizmom povezane preiskave

Zaenkrat ni informacij, da bi bil dogodek kakorkoli povezan s terorizmom. Na zgodnje torkovo jutro so varnostne sile vdrle v 15 hiš po vsej državi in štiri moške, osumljene povezav z radikalnimi islamističnimi organizacijami, odpeljale v pripor