Klovni strašijo

Neverjetno: klovn še pri osnovni šoli

T.L.
18. 10. 2016, 18.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V središču Kamnika v zadnjih dneh kar tri primere, ko v klovna zamaskirani neznanec straši najmlajše.

Profimedia
Po Kamniku otroke strašijo klovni.

V zadnjih dneh smo že poročali o pojavu, ki se je preko luže očitno naselil tudi v naše kraje. Nekaterim posameznikom, ki se skrivajo za masko in v zavetje noči, se očitno zdi zabavno strašiti otroke. 

Igral je nogomet, policija ga ni ulovila

V večernih urah je portal kamnik.info poročal o novem (!), torkovem dogodku, ko je ob Osnovni šoli Frana Albrehta oseba, oblečena v klovna, strašila otroke. Posredovala je tudi policija, ki pa klovna ni izsledila.

Policisti so okrog 14. ure prejeli prijavo, da klovn na igrišču pri osnovni šoli igra nogomet. Policisti so odšli na kraj dogodka, vendar klovna v bližnji in širši okolici šole niso izsledili.

Kot sporočilo PU Ljubljana povzemajo na portalu, so policisti v razgovoru s prijaviteljem (10-letnikom) in starši ugotovili, da je 10-letni otrok opazil moškega, ki je bil oblečen v črna oblačila, na glavi naj bi imel rdečo lasuljo, v roki pa predmet podoben lesenemu kolu. Oseba oz. klovn se je igral z žogo, pri čemer otroka ni opazil, niti ga ni strašil ali drugače ogrožal. Ko je prijavitelj opazil klovna, se je umaknil in šel domov. Policisti dogodek še preverjajo.

Po poročanju kamnik.info je med učenci nižjih razredov nastal cel preplah, otroci pa naj bi bili zelo prestrašeni. 

Nad 10-letnika z žago

To pa še zdaleč ni edini in osamljen primer "klovnovskega strašenja", ki je te dni pretresel Kamničane.

V središču Kamnika je v ponedeljek neznanec, preoblečen v klovna in opremljen z žago, prestrašil komaj 10 let starega fanta, kamniški policisti pa s primerom še niso bili seznanjeni, je poročal kamnik.info. Ob tem so policisti pozvali mamo otroka, ki ga je prestrašil klovn v bližini tamkajšnjega Mercatorjevega centrada dogodek naznani tudi policiji.

Mladoletnico presenetil ob 20.30 uri

So pa policisti v soboto obravnavali podoben primer - tudi ta se je zgodil v središču Kamnika -, ko je klovn močno prestrašil mladoletno sprehajalko psa. Zgodilo se je okrog 20.30, na Usnjarski ulici v Kamniku. med vračanjem proti domu, je mladoletnica opazila oseba, ki je bila oblečena v črno, na glavi pa je imela lasuljo in masko. Omenjena oseba oz. klovn, je pri tem v roka držal neznan predmet, ki je bil podoben nožu. Kaj točno je v rokah držal klovn mladoletnica policistom ni znala povedati, saj se je klovna močno prestrašila in tekla stran, pri čemer se v strahu ni ozirala za seboj, o nenavadnem dogajanju poroča kamnik.info