MARKO TUŠEK

Znan slovenski športnik zaradi neplačevanja preživnine v priporu

K.A./STA
16. 10. 2016, 11.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Marko Tušek, za katerim je bogata klubska kariera doma in v tujini, se je zaradi finančnih težav ter posledično neplačevanja preživnine znašel v hudih težavah.

Vir: Wikipedia
Marko Tušek

Marko Tušek je že vse od 21. septembra v priporu. Za 41-letnim Tuškom, ki je zadnja leta živel v Črni gori, je bila zaradi neplačevanja preživnine razpisana mednarodna tiralica. Minuli mesec ga je ob prehodu slovenske meje aretirala slovenska policija.

"Smešno je, da sem prišel na sodišče, saj sem želel te stvari urediti, potem pa so me prijeli kot najhujšega kriminalca. Nekdo bo moral za to odgovarjati. V enkratnem znesku pač ne morem poravnati dolga, saj se ga je nabralo za približno 35.000 evrov. Sodnica ne razume moje finančne stiske. Rekla mi je celo, da če nimam zaposlitve, če nimam denarja, naj grem kopat kanale," je Tušek povedal za oddajo Svet na Kanalu A. Kot je v sobotni izdaji navedel športni dnevnik EkipaSN, želi Tušek popraviti stare grehe, želi se srečati s starejšim sinom in se zaposliti kot trener.

Cenjen je bil kot zelo vsestranski košarkar, saj je lahko igral tako pod košem kot tudi na zunanjih položajih, saj je imel zelo dober met za tri točke.

Tušek je za slovensko reprezentanco odigral 63 uradnih tekem, leta 1993 je za člansko reprezentanco na tekmi proti Češki. Zaigral je tudi na petih evropskih prvenstvih, in sicer v letih 1993, 1995, 1997, 2001 in 2003.