Presenetljivo

Po Jasminini kruti smrti osumljenec v rokah policije

R.T.
4. 10. 2016, 09.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policija sumi, da je za Jasminino smrt kriv kar njen mož Goran.

Goran in Jasmina.

Prebivalci naselja Medoševac pri Nišu so v šoku, saj dejanja, kot se je zgodilo v ponedeljek, ne pomnijo. Na Ulici Moše Pijada so namreč našli truplo Jasmine Živković. Jasmina in njen mož Goran sta sicer živela in delala v Sloveniji.

Jasmina mrtva na postelji, Goran trdil, da so ga napadli

Na Jasmininem truplu, ki ga je sosed našel v ponedeljek zjutraj, so našli poškodbe, povzročene s kovinskim predmetom. Njen mož Goran je policiji povedal, da je okoli 3. ure zjutraj na avtobusno postalo pospremil enega od njunih dveh sinov, ko pa se je vrnil domov, ga je, kot trdi, neznanec udaril po zatilju, po udarcu pa se ničesar več ne spominja. Goran je včeraj zjutraj okoli 8.30 ure na pomoč poklical soseda, ki je kasneje o grozljivem dogajanju v hiši obvestil policijo. 

Policija je v stanovanju odkrila Jasminino truplo, nered po stanovanju pa je na prvi pogled kazalo na to, da bi se lahko zgodil rop. Za Jasmino je bilo usodnih več udarcev s kovinskim predmetov, umrla pa je na kraju dogodka, kažejo ugotovitve višjega državnega tožilstva.

Po pisanju srbskih medijev pa se zdi, da Jasmini ni sodil neznani ropar in da je resnica bolj temačna. Policija je zdaj namreč za 48 ur pridržala Jasmininega moža Gorana. Sumijo, da je razmetal hišo, da bi ustvaril vtis, da je Jasmina žrtev ropa. Ugotovili so, da je v domnevnem napadu Goran dobil le lažje poškodbe in njegovo življenje ni bilo ogroženo. 

Gorana na dvorišču našel sosed

Sosed Živkovićevih, Ljubiša M., ki živi v Medoševcu, je za Alo povedal, da sta zakonca skupaj s sinom S. Ž. delala v Sloveniji, medtem ko ju je drugi sim M. Ž. obiskoval oblasno. Usodne noči je Goran odpeljal M. Ž. na avtobusno postajo, da je odpotoval v Beograd, da bi uredil svojo vizo.

"Zjutraj sem bil okoli 8.30 ure na dvorišču in slišal klice na pomoč: 'Na pomoč, na pomoč.' Ko sem pritekel, sem videl Gorana na dvorišču, ki mi je dejal: 'Nekdo me je udaril s topim predmetom'. To naj bi se zgodilo, ko se je vrnil z avtobusne postaje, kamor je odpeljal sina, nato pa se je onesvestil. Vprašal sem ga, kje je Jasmina, ko je dejal, da v hiši spi. Vstopil sem in v sobi videl strašen prizor, vse je bilo razmetano, Jasmina pa je ležala nepremično na postelji. Njena glava je bila krvava," je povedal Ljubiša.

Po njegovih besedah sta zakonca prišla v Niš na poroko, čeprav se pojavljajo tudi druge informacije, in sicer da sta zakonca prišla le pregledati hišo. Večer pred Jasminino smrtjo sta bila zakonca na obisku pri Jasmininih starših. Po prvotnem načrtu naj bi prespala pri njih, vendar pa sta iz še neznanega razloga vrnila domov.

Osumili Jasmininega moža

Policija je zdaj Gorana pridržala za 48 ur, je potrdil Vladimir Stanojević z niškega višjega javnega tožilstva. "Nesrečno žensko so našli mrtvo v postelji z večjim številom poškodb, ki so nastale s kovinskim predmetom. Tudi njen mož je trdil, da je poškodovan in da ga je s hrbta napadla neznana oseba. Med pregledom v niškem kliničnem centru se je izkazalo, da je dobil le lažje poškodbe. Čeprav je videti, da je bila hiša razmetana med ropom, sumimo, da je rop le navidezen."

"Sum je padel na Gorana zaradi sledov, ki smo jih našli na kraju zločina, kot tudi izjav, da je bil do žene nasilen," so dodali na tožilstvu.