Brutalno

Zaradi ljubice mučil svojo ženo pred otroki

ud
4. 10. 2016, 07.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Žena verjame, da jo je mož zasovražil zaradi svoje ljubimke, ki mu je oprala možgane.

Facebook
Ahmet je svojo ženo obtožil, da ga vara, dejal pa naj bi ji tudi, da se mu gabi, ker je debela.

Marija Ferizović (21) iz beograjskega naselja Kaluđerica je spregovorila o svojem možu in mučenju, ki ga je zaradi njega morala prestati. »Vanj se je zavlekel neki hudič. Varal me je in vedela sem, da ima drugo in da mu ona govori vse najslabše o meni. Zdi se mi, da me je takrat začel sovražiti,« je povedala Marija.

Marija se je iz sobe, kamor jo je zaprl, rešila tako, da je razbila okno, ko je njen mož odšel iz hiše. Takoj je odšla do policije in ta je moža kmalu prijela.

Marijo je več dni mučil njen mož Ahmet Ferizović (40). Ta je svoji ženi, za katero je bil prepričan, da ga vara, najprej obril glavo in obrvi. Nato jo je več dni brutalno pretepal, jo rezal z britvico in žgal. Kasneje je povedala, da je bilo najhuje to, da je vse to počel pred otroki. Dejala je, da so otroci prišli do nje in jo spraševali, ali jo boli.

»Njegova ljubica mu je polnila glavo s tem, da ga varam. Zato je pobesnel in me zaprl v sobo ter mučil,« je prepričana Marija. Po mučenju ji je rekel, da ne sme nikomur povedati o tem, če pa bo, bo ubil njo in otroke. Kljub temu je našla moč, da je moža prijavila policiji in o vsem tem spregovorila v javnosti. Marija mu je pred mučenjem dejala, da on vara njo, in ne obratno, in takrat je ponorel.

Psihiatri poudarjajo, da prav osebe, ki varajo nato iz ljubosumnosti, tudi zato, ker se zavedajo, kaj počnejo sami, napadejo svoje partnerice/partnerje. In četudi je ljubica Ahmetu res prala možgane, je mučenja vendarle izvrševal sam in mora zato nositi posledice. Nesrečna mladenka je še povedala, da jo je najbolj strah, da se bo Ahmet, ko bo prišel iz zapora, spravil nanjo in na otroke. »Ne vem, kaj naj storim, če ga bom srečala na ulici ali bo prišel do hiše. Ne vem, na koga naj se obrnem.« Ahmet je vse obtožbe zanikal, za zdaj pa še ni znano, ali se bo lahko branil s prostosti.