Sodni manever

Bavčar proti Korsiki

E.R.
28. 9. 2016, 09.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Igor Bavčar, ki je nekdanjemu prijatelju in poslovnemu partnerju Igorju Bavčarju leta 2008 posodil denar za neuresničen založniški projekt, 400 tisoč evrov zdaj terja s pomočjo sodišča.

Mediaspeed
Bavčar velja tudi za navdušenega lovca in ribiča.

Bavčar je nekdanjemu poslovnemu partnerju in prijatelju iz osamosvojitvenih časov ter nekdanjemu nadzorniku Istrabenza Bojanu Korsiki leta 2008 posodil 400 tisoč evrov, ki jih je Korsika, kot trdita stranki v postopku,  želel vložiti v izid novega založniškega projekta. Kot je za Dnevnik povedal Korsika, so se mu razmere tedaj zdele primerne za izdajanje nove revije, zato je Bavčarja, s katerim sta v preteklosti sodelovala že pri številnih založniških projektih, prosil za posojilo. Zaradi nastopa gospodarske krize Korsika projekta, kot trdi, ni realiziral, tožilstvo pa je Bavčarjev denar na Korsikinem računu zaseglo.

Zdaj poskuša Bavčar z manevrom na sodišču dobiti nazaj zasežen denar. Korsike, ki je očitke tožilstva, da je Bavčar ta denar le "parkiral na njegov bančni račun", in  da mu ni pomagal pri pranju denarja, že zanikal,  včeraj zaradi bolezni ni bilo na sodišču.

Naslednji narok bo 29. novembra, ko bosta zaslišani obe stranki v postopku.