Preprodaja droge

Podjetni Koprčani so si dovolili preveč

J.P./STA
20. 9. 2016, 11.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi zaključili preiskavo v zvezi s preprodajo večjih količin heroina in kokaina na območju slovenske obale in Trsta. Pri tem so kriminalisti dva moška in žensko z območja Kopra ovadili zaradi suma storitve skupno 32 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

STA
Kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo podali kazenske ovadbe zoper 58 in 32 let stara moška ter 53-letnico, vsi so z območja Kopra (fotografija je arhivska).

Osumljenci so odjemalcem v manjših in večjih količinah preprodajali preprodano drogo heroin in kokain na območju slovenske obale in v Italiji, predvsem na območju mesta Trst. V kriminalistični preiskavi so izvajali različne preiskovalne ukrepe, preiskavo pa je vodilo in usmerjalo koprsko okrožno državno tožilstvo, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo podali kazenske ovadbe zoper 58 in 32 let stara moška ter 53-letnico, vsi so z območja Kopra.

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi kolegi osumljencem med preiskavo zasegli 163 gramov heroina in 11 gramov kokaina.

Preiskavo so zaključili prejšnji torek s prijetjem dveh osumljencev, pri katerih so istega dne opravili tudi hišno preiskavo. Že pred tem so 58-letnika prijeli na območju Italije, italijanski varnostni organi pa so zoper njega odredili pripor. Ta trenutek je še vedno v priporu v Italiji. Zoper dva osumljenca na območju Slovenije so odredili policijsko pridržanje. 32-letnika so tudi privedli pred preiskovalnega sodnika v Koper, ki je zoper njega odredil pripor.

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi kolegi osumljencem med preiskavo zasegli 163 gramov heroina in 11 gramov kokaina.

V okviru preiskave so zoper vse tri osumljene zbranih dovolj materialnih in drugih dokazov za podajo kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve skupno 32 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so dodali na policiji.