Skozi odklenjena vrata

Po drzni tatvini v Podsmreki pristal v priporu

M.K./STA
5. 9. 2016, 13.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policisti so uspešno preiskali drzno tatvino, ki so jo trije takrat še neznani moški v četrtek storili v stanovanjski hiši v Podsmreki.

Slika je simbolična.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je moške pri dejanju zalotil sin oškodovanke, policisti pa so jih izsledili na podlagi opisa oseb in vozila. Eden je pristal v priporu.

Policijo so o drzni tatvini obvestili v četrtek okoli 14.30. Moški so se na dvorišče stanovanjske hiše pripeljali z osebnim avtomobilom in skozi odklenjena vhodna vrata vstopili v hišo, v kateri je v kuhinji spala škodovanka. Osumljeni so pregledali spalnico in iz predalnika nočne omarice odtujili denarnico z vsebino.

Osumljene je na hodniku hiše zalotil oškodovankin sin, ki ga je eden od storilcev odrinil in jim s tem omogočil prost beg iz hiše proti vozilu. Na podlagi opisa oseb in registrske oznake vozila so policisti izsledili vozilo na območju Grosupljega in trem osebam odvzeli prostost. Po končanem postopku so dva osumljenca izpustili, tretjega, ki so ga že obravnavali za premoženjska kazniva dejanja, pa so v soboto privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.