Zapletla sta se

V nesreči poškodovani padalec se še bori za življenje

M.K./STA
5. 9. 2016, 12.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V nedeljo popoldne je prišlo do padalske nesreče na letališču v Moškanjcih pri Ptuju, v katerem sta se poškodovala dva od peterice padalcev, ki so v razmaku nekaj sekund eden za drugim skočili iz letala na višini 1000 metrov.

arhiv Ekipe
Slika je simbolična.

Vsi skoki so potekali brez posebnosti v smeri letališča Moškanjci, na višini okoli 400 do 500 metrov pa sta se nenadoma, iz doslej neznanega vzroka, s padali zapletla padalca, stara 49 in 31 let. Od tam naprej sta skupaj počasi padala in pri tem nekoliko rotirala v spirali.

##IMAGE-408679##

Ko sta priletela na višino približno 30 metrov ju je iz neznanega razloga pričelo močneje rotirati, pričela sta pridobivati vertikalno hitrost padanja, tako da sta s te višine, praktično v prostem padu padla na travnato letališko stezo letališča v Moškanjcih. Rezervnih padal nista uporabila.

Kot so še pojasnili na PU Maribor, sta se ob padcu oba poškodovala, po prvih informacijah mlajši lažje, starejši pa huje. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v ptujsko bolnišnico, huje poškodovanega pa od tam še v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer se zdravniki za njegovo življenje še borijo.