Top flop tedna

Smrtno pijan plul po jezeru

Samo Strel
29. 8. 2016, 17.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Mediaspeed
Fotografija je simbolična.

10. V Dolenji vasi pri Krškem je nekdo vlomil v garažo ob stanovanjski hiši in ukradel varilni aparat, kosilnico in plinsko jeklenko.

9. Na mejnem prehodu Sočerga so policisti pri vstopu v Slovenijo 44-letnemu Nizozemcu zasegli električni paralizator, skrit v baterijsko ročno svetilko, in ga po hitrem postopku oglobili.

8. V Laškem so neznani storilci iz pisarne župnišča odnesli trezor, ki so ga pred poslopjem odprli in iz njega pobrali okrog 4000 evrov gotovine.

7. Pomurski policisti so na ekspertizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6. V Novem mestu so neznanci vlomili v skladišče Kmetijske zadruge Metlika in ukradli za okrog tisoč evrov kave Barcaffe.

5. Ljubljanski policisti so na pokopališču Žale obravnavali drzno tatvino. Ugotovljeno je bilo, da je do oškodovanke, ki je stala pri grobu, pristopil neznan moški, ji z vratu strgal verižico in zbežal v smeri izhoda proti cerkvi. Oškodovanka na srečo ni utrpela poškodb, policija pa nadaljuje iskanje storilca. Predrzni tat je bil sicer visok okrog 190 centimetrov, imel je čop, nasploh pa je bil videti neurejen, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

4. V Portorožu so imeli policisti opravka s pijanim Slovakom, ki je nadlegoval goste lokala in natakarje, potem ko zaradi očitne opitosti ni dobil novega kozarčka. Slovak se je streznil na policijski postaji.

3. Črnomaljski policisti so obravnavali voznika hyundayja, ki je v krožišču izsilil prednost, pozneje pa je znake policistov, naj ustavi, ignoriral in nadaljeval vožnjo. Ko pa so ga policisti le ustavili, se je med postopkom izdajal za drugo osebo. Končno je bilo ugotovljeno, da gre za 21-letnika brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v avtu pa je prevažal tudi otroka, ki ni bil pripet z varnostnim pasom. Na vozilu je imel mladenič nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, avto pa tudi ni bil zavarovan. Za omenjene kršitve 21-letniku grozi globa v višini 2670 evrov.

2. Štajerski policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Rogozi, kjer je 37-letnik s hrupno glasbo motil nočni mir in počitek ljudi. Kršitelj se na zvonenje, trkanje in klice po telefonu ni odzival in je kršitev nadaljeval, zato so policisti dežurnemu električarju ustno odredili, da je moškemu začasno odklopil električno energijo. Sedemintridesetletniku je bil izdan plačilni nalog, pokriti pa bo moral tudi stroške, ki so nastali pri odklopu in ponovnem priklopu električne energije.

1. Na Blejskem jezeru so policisti obravnavali vaditelja čolna, ki je plovilo upravljal krepko pod vplivom žlahtne kapljice. Čolnarju je alkotest namreč nameril kar 1,43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Moškemu je bila kajpak prepovedana nadaljnja plovba, o njegovem ravnanju pa gorenjski policisti še vodijo postopek.