Reka

Končal v bolnišnici s počeno lobanjo

žk
24. 8. 2016, 17.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Znanih je vse več podrobnosti brutalnega napada na 17-letnega Rečana Josipa Pajtla. Najstnika so v noči s petka na soboto brutalno pretepli trije vrstniki in mu pri tem povzročili hude poškodbe glave. Dva storilca sta že za zapahi.

Pajtl
Preiskave so pokazale počeno lobanjo, pretres možganov in notranje krvavitve.

Josip Pajtl se je v petek odpravil na koncert hrvaškega zvezdnika Ivana Zaka v kraju Čavle le kakšen kilometer iz Reke. Ko je proti koncu dogodka odšel v bližnji gozdiček, da bi se olajšal, so ga napadli trije vrstniki. Na pomoč mu je priskočil prijatelj, a zaman. Eden od napadalcev je namreč Josipa začel s kamnom tolči po glavi, medtem ko je drugi s steklenico po hrbtu udaril njegovega prijatelja, potem pa steklenico razbil in mu zagrozil, da ga bo porezal.

Napadalec je Josipu zadal 10 – 15 udarcev s kamnom, ob tem pa naj bi kričal, da ga bo ubil.

Počena lobanja

Josip je prejel med 10 in 15 udarcev s kamnom po glavi in številne udarce in brce v telo. Domov je prišel s taksijem, od tam pa so ga starši nemudoma prepeljali na urgenco, kjer so ugotovili, da ima počeno lobanjo, pretres možganov in celo notranje krvavitve.

Stare zamere

Policisti so odkrili, da naj bi bile vzrok za napad stare zamere. Napadalci naj bi po Reki večkrat prosjačili za denar ter pogosto grozili in denar izsilili tudi z nasiljem. Josip naj bi se jim uprl in se izkazal kot spreten pretepač, saj naj bi enega od nasilnikov pošteno premikastil. Tedaj so se začele grožnje z maščevanjem. Mladenič, ki jih je skupil, je poklical okrepitve in prav novi član nasilniške druščine naj bi Josipa večkrat udaril s kamnom v glavo.

Dva napadalca je policija že prijela, tretji je na begu.

Spregovorili javno

Šlo naj bi za mladoletnega gojenca popravnega doma, ki naj bi imel v preteklosti že večkrat težave z zakonom. Josipova mama Violeta Pajtl je za Jutarnji list povedala, da se je oglasilo že več mladostnikov, ki so imeli težave z omenjeno skupino nasilnikov, in jim čestitalo, ker so o dogajanju spregovorili javno.