VEČKRAT MORILA

Kačama odrezala glavi in ju pogoltnila

Zoran Franc
21. 8. 2016, 08.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Britanka Jennifer Lampe se je po prepiru s sestrinim fantom pijana znesla nad kačama, ki ju je imela za hišna ljubljenčka. Odrezala jima je glavi in ju pogoltnila. Policija je ob prihodu našla Jennifer okrvavljeno, okrog njenega vratu pa zvijajoči se telesi kač.

Vir: arhiv Svet24
Jennifer Lampe

Osemindvajsetletno Jennifer iz Draytona v Veliki Britaniji so policisti po prijavi, ki jo je podala njena sestra, našli z brezglavimi zvijajočimi se telesi kač okrog vratu, odrezani in izbruhani kačji glavi pa je skrivala v žepu. Sodišče ji je zaradi brutalnega dejanja in incidenta z živalmi odredilo zaporno kazen do dveh let in štirih mesecev. Prav tako so ji prepovedali vzrejo živali za obdobje petih let.

Večkrat morila

Sodnik za prekrške je med izrekom sodbe opozoril, da je Jennifer že v ločeni obravnavi, saj naj bi teden dni pred brutalnim dogodkom utopila hrčke v akvariju. Zgroženi in preplašeni sosedje so zaradi krikov, ki jih je bilo slišati pozno v noč, poklicali policijo. Tožilec Roger Price, ki je bil udeležen v hišni preiskavi, je povedal, da so trupelca mučenih hrčkov ob prihodu našli v zamrzovalni omari. Jennifer je na zaslišanju dejanje priznala, prav tako pa povedala, da je že pred tem ujela potepuško mačko, jo vtaknila v nakupovalno vrečko in jo skrila v torbico ter se odpeljala na dolgo vožnjo z avtobusom. Mačka se je zadušila, zato jo je vrgla v smeti. Še prej je ubila dve mački, tako da ju je metala v zid, dokler nista poginili.

Kriv sestrin fant?

Po navedbah tožilca Pricea je Jennifer okrutno dejanje storila v stanovanju svoje sestre, potem ko je popila sedem piv in steklenico viskija. Jennifer je pri sestri živela od maja preteklega leta, živali pa je pobila, ker se je, kot je dejala, zaradi njih počutila odrinjena in zasmehovana, prav tako v času njene odsotnosti nihče ni želel skrbeti zanje. Tožilec je dodal, da Jennifer ni marala sestrinega partnerja, s katerim sta bila pogosto sprta. Sprla sta se tudi na dan incidenta. Po njegovih besedah naj bi Jennifer v prepiru začela kričati in preklinjati, nato pa naj bi vzela škarje in nož ter oddrvela v spalnico, kjer so bile kače. »Ko sem stopila v spalnico, sem najprej zagledala telesi kač, v kateri je bila Jennifer ovita in obenem oblita s krvjo, ki je curljala iz nje. Jennifer je bila histerična,« pravi sestra, ki je Jennifer prijavila policiji. »Fant ji je zagrozil, da jo bo poslal na cesto, če se ne bo rešila kač. Bala se je za njih,« je dodala na pričanju.

Mučna usmrtitev

Ob pregledu je veterinar potrdil, da sta bili kači najverjetneje usmrčeni s škarjami ter da je bila smrt dolgotrajna in mučna. Na telesih pa je vidnih več poskusov usmrtitev. Po besedah veterinarja se lahko plazilci tudi brez glave premikajo še dobro uro po smrti, kar pomeni, da sta se glavi ob Jenniferinem zaužitju morali še premikati. Kot je povedal, najverjetneje ni imela težav z goltanjem manjše glave kraljevega pitona, zagotovo pa ni bilo lahko pogoltniti glave dvometrskega udava. Sarah Cooper, odvetnica Jennifer Lampe, je v nadaljevanju povedala, da je Jennifer znana kot samotarka, ki ima težave z duševnim zdravjem in alkoholom, ter da se že zdravi z antidepresivi. Dodala pa je, da »gre za nenavaden sklop okoliščin. Jennifer se zaveda, da so živali trpele, ve pa tudi, da jih ne bi smela imeti.«