Ekskluzivno

FOTO: Sredi ceste trije na tleh, okoli njih policija

R.T.
17. 8. 2016, 12.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pestro je bilo v ponedeljek za Bežigradom.

bralec
Trije osumljenci so ležali na sredi ceste.

Na nenavaden prizor je na praznični ponedeljek naletel naš bralec na izvozu s severne obvoznice, ki vodi mimo poslovnega objekta Rotonda. Na asfaltu in sredi ceste so namreč ležale tri osebe, ob njih pa predstavniki policije. 

bralec

Preverili smo, kaj se je dogajalo in s PU Ljubljana smo tudi dobili podrobno pojasnilo. 

Kot je sporočila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica PU Ljubljana, so policisti v ponedeljek okrog 12.40 ure prejeli klic o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu na območju Bežigrada. Tri osebe naj bi razbijale kozarce, eden naj bi pri sebi imel pištolo, nato pa so se s kraja odpeljali z osebnim vozilom znamke fiat punto. Policisti so nemudoma odšli na kraj in med pregledom okolice na Dunajski cesti v bližini hišne številke 162 izsledili vozilo in osebe. 

Pištole niso našli

Zaradi suma, da ima ena od oseb pri sebi nevaren predmet, so policisti opravili varnostni pregled oseb in pregled vozila, pri čemer orožje ni bilo najdeno.

V nadaljevanju postopka so policisti ugotovili, da so osebe v gostinskem lokalu razbile steklenico piva in kozarec, vpile in se nedostojno vedle, ker zaradi vidnih znakov vinjenosti niso bili postreženi. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,84 mg/l. 

bralec
Osumljenci so kršili red in mir.

Plačilni nalog in obdolžilni predlog

V dogodku ni bil nihče telesno poškodovan, natakarica, ki pa se je porezala po črepinjah in je dobila površinsko rano, je zdravniško pomoč na kraju odklonila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru in vožnje pod vplivom alkohola so policisti zoper kršitelje ustrezno ukrepali, in sicer so izdali plačilni nalog, zoper voznika pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so sporočili s policije.

bralec