Načrtno

Sirska migranta mučila in umorila 30-letnega Aleksandra

G.G.
28. 7. 2016, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

19-letna Sirca sta Srba Aleksandra Markovića v njegovem stanovanju v Salzburgu pretepla, zvezala in zadavila ter njegovo truplo odnesla v kad. Motiv? Potem ko sta mu ukradla bančno kartico, sta hotela od njega izvedeti še pin kodo.

LPD Salzburg
Identifikacijsko izkaznico je pozabil na kraju zločina.

Umor se je zgodil v noči na 10. julij, policija pa je po obsežni akciji osumljena Sirca, gre za prosilca za azil in begunca, prijela 13. julija. Osumljenca so zasačili na železniški postaji v nemškem mestu Freilassing. Eden od Sircev je namreč nosil oblačila umorjenega Aleksandra, nemški policisti pa so ga identificirali s pomočjo fotografije, ki so jim poslali avstrijski kolegi.

Srb, ki si je denar služil s čiščenjem sanitarij na salzburški železniški postaji, je poznal mlada Sirca. 9. julija ju je povabil na svoj dom, Sirca pa sta prijazno ponudbo za druženje ob pijači izrabila in skovala pritlehen načrt. Pred obiskom sta na bencinskem servisu kupila zaščitne rokavice za enkratno uporabo in izolirni trak, kar kaže na njun zločinski namen.

Po umoru, eden od njiju je prostodušno priznal, da je že povsem nemočnega Srba z vrvjo davil, dokler ni izdihnil, sta pokradla kar je bilo v njegovem stanovanju, truplo pa odnesla v kad, kjer sta poskušala z vodo zabrisati sledi.

Toda na kraju zločina je eden od njiju pozabil svojo identifikacijsko izkaznico prosilca za azil. Na njej je tudi njegova fotografija, na kateri je videti mladeniča z razmršenimi lasmi in prav takšno »glavo« so videli sosedje bežati iz bloka.

Policisti so hitro ugotovili, da so kuštravega pobalina nedavno obravnavali zaradi tatvine. In prav takrat se je identificiral z izkaznico, ki so jo našli v stanovanju umorjenega Srba, poročajo avstrijski mediji.

Facebook
Aleksandar Marković je bil glasbenik, ki si je začasno kruh služil kot čistilec.