Top flop tedna

Konji ušli kočijažu in jo po avtocesti mahnili v Italijo

ss
18. 7. 2016, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Twitter
Konji drvijo po avtocesti.

10. Goriški policisti so v naselju Draga obravnavali tatvino rdečega kmetijskega traktorja znamke Same Solaris 55, letnik 2008, z registrsko številko GO 42-2A. Neznani storilec ga je odpeljal iz zaklenjene garaže in kmeta oškodoval za okrog 15 tisoč evrov.

9. Ljubljanski policisti so na Adamič-Lundrovem nabrežju obravnavali 34-letnega Romuna zaradi vsiljivega beračenja. Ker je bil revež že večkrat obravnavan, je bil priveden v takojšnji postopek na ljubljansko okrajno sodišče, kjer so mu izrekli globo v višini 41,73 evra in stransko sankcijo – izgon tujca iz države za dobo dveh let.

8. V Lučah v Savinjski dolini je neznani storilec vlomil v župnišče, na silo odprl kovinsko omaro in iz nje ukradel 2300 evrov gotovine.

7. Na Planini na Pohorju je neznani storilec te dni starejši gospe natvezil, da si želi ogledati traso izgradnje interneta. Oškodovanka je stopila z njim za hišo, medtem pa je nekdo iz dveh omar v hiši ukradel 5000 evrov gotovine.

6. V Kopru je nekdo vlomil v parkirano osebno vozilo ter ukradel kovčke z oblačili in 150 evrov gotovine.

5. V Portorožu so imeli opravka s pijanim gostom lokala, Italijanom, ki se ni pomiril niti po prihodu patrulje na kraj. »Ob prihodu je še vedno brcal in kričal na vse navzoče ter nato še na policiste. Ker je kljub ukazom s kršitvami nadaljeval, mu je bilo odrejeno pridržanje,« so sporočili s koprske policijske uprave.

4. Dolenjski policisti so na območju Šentjerneja obravnavali več primerov tatvin s pokopališč oziroma grobov. Neznanci so kradli izključno kovinske vaze in luči.

3. V Podgorju pri Slovenj Gradcu so policisti obravnavali tatvino plinskega žara s prostora za piknike. Lastnik je oškodovan za okrog 120 evrov.

2. Primorski policisti so dobili obvestilo o zapuščeni potovalni torbi na parkirišču trgovskega centra v Kopru. Toda še preden so bombni tehniki vzeli potovalko pod drobnogled (oziroma jo razstrelili), je do njih pristopil 25-letni državljan BiH in pojasnil, da je torba njegova, da jo je zgolj odložil in odšel na pijačo ter da tovori zgolj osebno prtljago.

1. V Vrtojbi so konji s kočijo pobegnili kočijažu in jo v nasprotni smeri avtoceste mahnili v Italijo, kjer so jih prijeli tamkajšnji policisti.