Družina Orešković

Premierjeva družina v 32 dneh za hrano porabila 13.150 evrov

J.P./STA
18. 7. 2016, 16.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hrvaški premier, ki opravlja tekoče posle, Tihomir Orešković je danes dejal, da bo plačal stroške družinskih počitnic v državni vili Costabella v Opatiji. Jutarnji list je danes poročal, da je družina Orešković v 32 dneh počitnic samo za hrano domnevno porabila več kot 100.000 kun (13.150 evrov).

Facebook
Na premierski položaj je prišel januarja iz farmacevtske multinacionalke Teva.

"Nisem videl nobene fakture, a sem stoodstotno prepričan, da moja otroka, soproga in jaz nismo porabili 100.000 kun," je med današnjim obiskom tovarne orožja HS Produkt v Karlovcu izjavil Orešković.

Dejal je še, da bo plačal vse stroške za svojo družino, ko bo prejel račune, hkrati pa izpostavil, da je treba upoštevati, da v vili niso bili samo člani družine, ampak tudi varnostniki.

Družina Orešković naj bi letos večkrat odšla na počitnice v vilo Costabella, v kateri naj bi med velikonočnimi prazniki in 10. julijem bivali skupaj več kot mesec dni. Za hotelski catering bi morali plačati več kot 100.000 kun, je poročal zagrebški časnik.

Umazana kampanja

Orešković je prejšnji teden na vladni seji zanikal poročanje Jutarnjega lista, da bo konec julija dva tedna z družino počitnikoval na Brionih. Zatrdil je, da gre za laži časnika. Poudaril je tudi, da gre za umazano kampanjo proti njemu pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami, ki bodo 11. septembra.

Ob tem je potrdil, da na volitvah ne bo sodeloval na volilnem seznamu katere izmed političnih strank. Danes pa je povedal, da bo ostal na Hrvaškem, a da nove službe še ni našel.

Na premierski položaj je prišel januarja iz farmacevtske multinacionalke Teva.

Oreškovića so sredi junija odpoklicali s premierskega položaja. Hrvaško vlado, ki opravlja tekoče posle, bo vodil do oblikovanja nove vlade po septembrskih volitev.