Letalska nesreča

V strmoglavljenju letala pri Ajdovščini umrl tudi multimilijonar

J.P./STA
14. 7. 2016, 18.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policija je že potrdila identiteto dveh od štirih potnikov v enomotornem športnem letalu, ki je včeraj okoli 11. ure strmoglavilo v bližini Predmeje nad Ajdovščino. Gre za 73-letnika, ki je letalo pilotiral, in 38-letnega sopotnika. Vsi štirje pa naj bi bili moški in nemški državljani.

Polona Krušec
Govorili smo z domačinom Ivanom, ki je videl, kako je letalo čudno krožilo potem pa strmoglavilo. Več v današnji izdaji časnika Svet24.

Preiskovalci bodo z delom nadaljevali v petek, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

P. K.
Policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica so ustrezno zavarovali kraj tragične letalske nesreče, na kraj so bili napoteni tudi gasilci in pripadniki reševalnih služb.

Po poročanju spletne izdaje časnika Leipziger Volkszeitung je umrli 38-letni sopotnik podjetnik iz Leipziga Thomas Wagner, ustanovitelj in lastnik velikega nemškega podjetja Unister, ki se ukvarja z internetnimi storitvami. Po pisanju časnika je bil Wagner na službeni poti v Benetkah, umrl pa je med vračanjem nazaj domov.

Wagner je Unister ustanovil še kot študent pri 23 letih. V nekaj letih je podjetje zraslo v enega največjih nemških posrednikov turističnih potovanj. Multimilijonar se je v javnosti pojavljal redko, nerad je dajal tudi intervjuje, še piše časnik.

Cesta Predmeja-Lokve je zaradi nesreče še vedno popolnoma zaprta za ves promet. 

Enomotorno šestsedežno letalo Piper 32 je sicer ameriške registracije, bilo pa je poti iz Benetk proti Leipzigu, kar so potrdili tako na Policijski upravi Nova Gorica kot kontroli zračnega prometa. Letalo je po podatkih policije strmoglavilo blizu regionalne ceste med naseljem Predmeja in Lokvami, približno kilometer od Predmeje.

STA
Pot letala s šestimi ljudmi na krovu se je nesrečno končala v Sloveniji.

Policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, na kraj so prišli tudi gasilci in pripadniki reševalnih služb. O nesreči so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico, pristojno državno tožilstvo in preiskovalca letalskih nesreč iz službe za preiskavo letalskih nesreč in incidentov.