Na rajskem otoku

VIDEO: Turisti v šoku: na obalo prineslo dele trupla Jurija in Natalije

R.T.
6. 7. 2016, 11.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Par je živel na rajskem otoku od leta 2011, menda so ju domačini imeli radi in ju spoštovali. Nikomur ni jasno, kdo bi jima lahko na tako krut način sodil.

Youtube
Na rajski plaži so turisti naleteli na grozljivo najdbo.

Na plažo Natadola na otoku Fidži, ki velja za eno od najlepših na svetu, je morje prineslo razkosani človeški trupli. Prejšnji mesec so turisti našli dva para človeških nog, v začetku tega tedna pa je novozelandski par doživel velik šok, ko je nekaj metrov od obale zagledal človeško glavo, ki je bila ovita v zeleno brisačo.

Policija je potrdila, da deli telesa pripadajo pogrešanemu ruskemu paru, Juriju Šipulinu in Nataliji Gerasimovi. Gre za upokojenca, ki sta se na otok priselila  leta  2011 in živela od poljedelstva. Šipulin je bil nekdanji ruski vojaški pilot, ki je imel na Fidžiju nekaj neuspelih poslov in je nekdanjih partnerjem dolgoval okoli 200.000 ameriških dolarjev.

Ruska skupnost na Fidžiju je po izginotju para organizirala veliko iskalno akcijo, ki pa ni obrodila sadov. Čez nekaj dni pa se je Jurijev in Natalijin avto pojavil na plaži: odklenjen in s ključi v ključavnici. Kmalu zatem pa so na obalo priplavali deli telesa.

Ljudje trdijo, da je par živel lepo in da so ju na otoku spooštovali, zato domačinom ni jasno, kdo bi jima lahko sodil. Sploh na tako okruten način. Policija je domačine prosila, naj ne govorijo o kruti smrti ruskega para, da ne bi okrnili ugled Fidžija kot rajskega otoka.