Hišna presikava

FOTO: Mariborčan doma skrival pravi arzenal orožja

R.T.
12. 5. 2016, 15.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Maribor II so v preteklih dneh obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini po 191/I čl. KZ-1, katerega storitve je osumljen državljan Slovenije, stanujoč v Mariboru, ki mu je bila na podlagi II. odstavka 157. čl. Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost.

PU Maribor
Moškemu so odvzeli prostost.

Pridržanemu je bilo 11. 5. 2016 zaključeno pridržanje ter izrečen ukrep prepovedi približevanja določenemu kraju in osebam na podlagi 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije. 

Med obravnavo osumljenega so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, pri kateri so sodelovali tudi policisti drugih enot in službeni psi policije. Pri tem so bili najdeni in zaseženi avtomatska puška M70 AB2, dve pištoli model M57 (TT), revolver SMITH&WESSON, s pripadajočimi 2661 naboji ter 23 okvirji.

Prav tako so bili pri preiskavi zasežena mobilna telefona, prenosni računalnik in bankovci. Zoper osumljenega bo po zbranih obvestilih podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po I. odstavku, 307. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) ter kaznivega dejanja Nasilja v družini po I. odstavku, 191. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

PU Maribor