Igra z orožjem

Dvoletnik ustrelil in ubil mamo

M.K./STA
28. 4. 2016, 08.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V ameriški zvezni državi Wisconsin je dve in pol let star deček med vožnjo v avtomobilu s pištolo, ki naj bi zdrsnila izpod voznikovega sedeža po nesreči ustrelil in ubil svojo mamo.

Arhiv Svet24
Po streljanju so drugi vozniki ustavili svoja vozila in avtomobil žrtve umaknili s ceste, preden je prispela policija. (fotografija je simbolična).

Deček je svojo 26-letno mamo Patrice Price v torek v mestu Milwaukee ustrelil skozi voznikov sedež.
Po poročanju ameriških medijev je bila žrtev tragedije mati treh otrok. Orožje, s katerim jo je ubil njen sin, naj bi pripadalo njenemu partnerju, ki je sicer varnostnik. Tudi avtomobil, v katerem se je zgodila tragedija, je bil partnerjev, žrtev pa ga je vozila, ker so njen avtomobil ukradli, ao poročali ameriški mediji.

Po navedbah lokalne policije so v avtomobilu na tleh pred sovoznikovim sedežem našli tok za orožje, pištolo pa so našli za voznikovim sedežem. V vozilu sta bila v času nesreče še drugi otrok žrtve, star leto dni, in mati umrle. Nobeden od majhnih otrok ni bil v otroškem avtosedežu.

Po streljanju so drugi vozniki ustavili svoja vozila in avtomobil žrtve umaknili s ceste, preden je prispela policija.

Ne gre za prvo tovrstno tragedijo v zadnjem času. Prejšnji mesec je štiriletni deček na Floridi po nesreči v hrbet ustrelil svojo mamo, medtem ko je ta vozila. Pri tem je bila ženska, sicer velika podpornica in ljubiteljica strelnega orožja, huje ranjena.