Puške še niso našli

Policistu, ki mu 33-letni Postojnčan ukradel orožje, grozi odpoved

G.G.
26. 4. 2016, 14.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

33-letni Postojnčan je prejšnji teden Iz dveh parkiranih policijskih vozil ukradel avtomatsko puško s pripadajočim strelivom in nabojnikoma ter po tri neprebojne jopiče in neprebojne čelade.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična
Policisti nadaljujejo s preiskavo, saj orožja še niso našli. Ob tem pozivajo trenutnega imetnika orožja, da sam vrne orožje in prepreči še hujše posledice.

Do vloma v vozili policije, ki sta bili parkirani pred stavbo postojnske policijske postaje, je prišlo v noči na torek, 19. aprila. Tedaj so obravnavali še tri vlome v vozila v bližini železniške postaje, zato sklepajo, da bi vlomi lahko bili medsebojno povezani, je pojasnil direktor Policijske uprave (PU) Koper Danimir Rebec.

Vlomilec, 33-letni Postojnčan, je na obeh avtih razbil zadnji šipi. Iz enega je ukradel neprebojna jopiča in neprebojni čeladi, ki sta bili shranjeni v službeni torbi, iz drugega službenega vozila pa je vzel torbo, v kateri so bili neprebojni jopič, neprebojna čelada ter tudi službeno orožje, in sicer avtomatska puška znamke Heckler & Koch ter pripadajoče strelivo in nabojnika.

Kot je dodal Rebec, ne gre za nobeno policijsko prakso: "Po vseh pravilih in po internih pravnih aktih in v skladu s pravilniki mora vsak policist, ki v službi uporablja tudi službeno orožje, po koncu službe to dolgocevno orožje shraniti na policijski postaji."

V tem primeru so ugotovili hujšo kršitev delovne discipline oz. delovnih dolžnosti in pogodbenih obveznosti, zato je Rebec generalnemu direktorju policije predlagal, da izvede postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. "Je pa res, da je končna odločitev na strani generalnega direktorja policije," je dodal.