Primer Domna Simoniča

Rezultati preiskave Domnove smrti mame niso prepričali

G.G./STA
14. 4. 2016, 15.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo smrti 20-letnega Domna Simoniča in potrdili, da je bil neposreden vzrok smrti mladeniča, ki je bil več kot mesec dni pogrešan, nato pa so ga našli v Dravi v Zlatoličju, utopitev. Toksikološke preiskave so zaznale visoke vrednosti alkohola, potrdile pa so tudi prisotnost THC in psihoaktivnih zdravil.

Facebook
Eva in Domen Simonič

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da povezav med posameznimi sicer podobnimi primeri še dveh utopljenih fantov, ki so jih obravnavali v zadnjem letu dni, niso ugotovili. O vseh ugotovitvah bodo s poročilom obvestili mariborsko okrožno državno tožilstvo.

Mladenič, ki je študiral v tujini, se je v Slovenijo vrnil 23. februarja, isti večer pa je s prijatelji odšel na koncert v študentski klub Štuk. Pred lokalom so ga tudi nazadnje opazili, na klice na njegov mobilni telefon se nato ni nihče odzival, po 1. uri pa je bila telefonska številka nedosegljiva.

G.T.
Domnovo truplo so iz Drave potegnili pri hidroelektrarni Zlatoličje.

V povezavi z iskanjem pogrešanega se je kasneje v javnosti pojavilo več različnih zgodb in teorij zarot. Med drugim so izginotje Simoniča povezovali s primeroma lani pogrešanih Klemna Lenka in Petra Aplinca, ki so ju pozneje mrtva našli v Dravi. Na policiji so nato zatrdili, da povezave niso ugotovili, zavrnili so tudi informacije, da sta bila omenjena žrtev trgovine z organi.

Ugotovitve so jo presenetile

Domnova mama Eva je za oddajo Svet izrazila začudenje spričo različnih informacij. Kot je dejala, naj bi v truplu njenega sina odkrili sledi kemične snovi, ki naj bi povzročala luknje v spominu in občutek pregrevanja telesa. To je izvedela takoj po končani obdukciji, kar pa se precej razlikuje od ugotovitev, ki so jih z nami danes delili policisti. Mama zato napoveduje, da bo morda zahtevala dodatne preiskave, lahko da v tujini.

Pop TV je poročal, da naj bi bila med psihoaktivnimi zdravili pomirjevalna tabletka.