Črna kronika

Sta izginotji Domna in Klemna povezani?

R.T.
4. 4. 2016, 08.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Včeraj je s Policijske uprave Ljubljana prišla vest, da so v bližini Zmajskega mostu v Ljubljanici našli truplo.

Facebook
Pri iskanju so sodelovali štirje policijski potapljači in še potapljači, ki delujejo v sklopu civilne zaščite; bregove Ljubljanice je pregledovalo osem policistov.

Policisti in kriminalisti so zavarovali kraj najdbe in opravili ogled, ki sta se ga udeležili preiskovalna sodnica in državna tožilka. »Prve ugotovitve ogleda kažejo, da na truplu niso bile najdene sledi nasilja in da bi lahko bilo truplo pogrešanega Klemna Jakliča, saj so bili najdeni tudi predmeti, ki to nakazujejo,« so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Rezultati ugotavljanja vzroka smrti naj bi bili znani danes, potrjevanje identitete pa bo zaradi genske preiskava vzelo več časa – rezultati naj bi bili znani v nekaj dneh.

Svet24
Pojavlja se vse več ugibanj, ali so primeri nedavnih izginotij Klemna v Ljubljani, Domna Simoniča v Mariboru ter pred tem še dveh drugih mladostnikov nekako povezani.

Je bil Jaklič utapljajoči se moški, o katerem je policiste obvestil naključni mimoidoči?

Svojci 18-letnega Klemna Jakliča pogrešajo od 5. marca. Nazadnje so ga videli v središču Ljubljane, kjer se je zabaval s prijatelji. Proti jutru se je odpravil proti domu, okoli četrte ure zjutraj pa je očividec javil, da je v Ljubljanici videl moškega, ki je poskušal izplavati. Pri iskanju so sodelovali štirje policijski potapljači in še potapljači, ki delujejo v sklopu civilne zaščite; bregove Ljubljanice je pregledovalo osem policistov.

Nove droge

Pojavlja se vse več ugibanj, ali so primeri nedavnih izginotij Klemna v Ljubljani, Domna Simoniča v Mariboru ter pred tem še dveh drugih mladostnikov nekako povezani. Pogosto se v zvezi s tem omenjajo nove droge, ki naj bi pri osebi, ki jo zaužije, povzročila občutek izjemne vročine. V zvezi z izginotji mladostnikov v Mariboru se omenja tudi tako imenovana droga s smeškom oziroma 5-MeO-MiPT, ki naj bi bila v porastu v štajerski prestolnici. Vendar pa temu naj ne bi bilo tako. Kot je povedal Miran Šadl s Policijske uprave Maribor, te droge v Mariboru ni. Okoli 200 tablet, namenjenih v Avstrijo, so zasegli leta 2014, od takrat pa z njo praktično niso imeli opravka.

***

Pošljite nam fotografije ali video na naši spletni stran želimo popestriti naše vsebine. Ker ne moremo biti ves čas prisotni tam, kjer se dogaja, vas vabimo, da nam pomagate.

Če ste bili priča čemu, kar vas je presenetilo, razjezilo, ali je bilo preprosto vredno, da bi si dogodek ogledali tudi drugi, nam fotografijo ali video pošljite na elektronski naslov:redakcija@svet24.si.