Črna kronika

Pri krotenju ognja se je poškodoval gasilec

G.G./STA
9. 4. 2016, 09.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V požaru, ki se je v petek popoldne vnel v proizvodni hali podjetja Purplatex v Povžanah, je nastala večja gmotna škoda. Proizvodni objekt v velikosti 15 krat 50 metrov je zgorel v celoti.

STA

Sprva so na Upravi RS za zaščito in reševanje poročali, da je bil poškodovan gasilec odpeljan v izolsko bolnišnico, nazadnje pa so navedli, da so obolelega gasilca odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V objektu je zgorela vsa oprema, stroji in material-poliuretanska pena. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Po poročanju Primorskih novic obstaja sum, da je bil ogenj podtaknjen, med gašenjem naj bi bili na kraju že kriminalisti. Lastnik podjetja Purplatex Hektor Šepič je za časnik navedel, da je zgorelo vse, stroji, izdelki, zaloge, material. "Zgorelo je 25 let trdega dela," je dodal lastnik podjetja. Pojasnil je še, da so zadnji delavci prostore zapustili ob 14.20, dobro uro in pol pozneje pa je zagorelo.

Na Policijski upravi (PU) Koper so pojasnili, da so kriminalisti zaključili z ogledom kraja požara. Trenutno zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine, preverjajo tudi sum storitve kaznivega dejanja v povezavi z namerno podtaknjenim požarom.

Ponovno bodo preiskali tudi vse do zdaj že zbrane podatke in pregledali posnetke z mobilnih telefonov očividcev, so še navedli na PU Koper.