Črna kronika

To je moški, ki je kriv, da je pet otrok ostalo brez matere

G.G.
5. 4. 2016, 18.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Po dvojnem umoru v Kapfenbergu na avstrijskem Štajerskem preiskovalci poskušajo doumeti, kaj je vodilo 33-letnega Srba Rafeta R. k tako strašnemu zločinu.

Osebni arhiv
Rafet R. je Eniso zabodel devetkrat, njeno sestro pa trikrat.

Rafet je včeraj nekaj po 14. uri na ulici v Kapfenbergu pristopil do nekdanje partnerice, 30-letne Enise, in njene sestre ter ju začel zabadati z nožem. Mimoidoča sta ga poskušala ustaviti, a je napadel še njiju in ju lažje poškdoval. Nesrečni ženski sta obležali v mlaki krvi, mrtvi. Rafet je pobegnil, a so ga že čez minuto prijeli policisti, ki so bili v bližini. Ob prijetju je po poročanju Kronenzeitunga kričal »Vzel sem mamila«, bil pa naj bi v stanju psihoze.

V stanju kot je bil verjetno tudi ni razmišljal, kaj je storil. Umoril je ženski, ki sta za sabo pustili pet mladoletnih otrok, njegova nekdanja partnerica tri, njena sestra pa dva.

Policisti Rafeta danes še niso zaslišali. Razlog je banalen, niso še našli prevajalca iz srbohrvaščine v nemščino. Že včeraj se je domnevalo, da je motiv za grozljivi zločin iskati v ločitvi med partnerjema. Pred dvema tednoma je namreč Enisa zapustila Rafeta in se preselil k očetu.

Njuni sosedje so sicer povedali, da je bil Rafet dlje časa brez službe, obnašal pa naj bi se skrajno nevljudno, medtem ko so imeli o Enisi in njenih otrocih povedati same lepe reči.