Črna kronika

Trije tujci v Celju pretepli dijaka

R.T.
17. 3. 2016, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Celjski policisti so v torek odvzeli prostost trem tujim državljanom starim 17, 18 in 19 let, včeraj pa še 19-letnemu tujemu državljanu. Osumljeni so storitve kaznivega dejanja Nasilništvo po 296/I in II Kazenskega zakonika 1B.

Arhiv Svet24
Celjski policisti so osumljeno četverico danes privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil sodno pridržanje.

Celjski policisti so že v lanskem letu obravnavali več primerov nasilnega obnašanja ter kršitev javnega reda in miru dijakov celjskih srednjih šol. Pri sedmih osebah so lani opravili hišne preiskave in osumljene ovadili zaradi sumov storitve kaznivega dejanja Javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter kaznivega dejanja Sodelovanje v skupini. Med lanskoletnimi osumljenci so bili tudi trije, ki so jim policisti v tem tednu odvzeli prostost.

Trojica osumljenih, dva devetnajstletnika in sedemnajstletnik, so 9. marca v sodelovanju z zaenkrat še neznanimi storilci na Aškerčevi ulici v Celju napadli dijaka ene od celjskih srednjih šol in ga lažje poškodovali. Dijaku je uspelo pobegniti proti Železniški postaji.

Dan kasneje je 18-letni osumljenec v sodelovanju z za zdaj še neznanimi sostorilci na Aškerčevi ulici v Celju napadel drugega dijaka, ki mu je prav tako uspelo pobegniti.

Celjski policisti bodo tudi v prihodnje zelo pozorni na morebitne primere nasilja med vrstniki in bodo striktno ukrepali zoper vse kršitelje. 

V petek 12. marca pa so celjski policisti na podlagi zbranih obvestil preprečili pretep. Skupina približno dvajsetih fantov, opremljenih z bejzbol palicami, se je zbrala v bližini ene od celjskih srednjih šol, kjer so nameraval obračunati z enim od dijakov. Kot rečeno so policisti dejanje in hujše posledice uspeli preprečiti. V torek so policisti trem osebam, tujim državljanom, starim 17, 18 in 19 let odvzeli prostost. Naslednji dan so prostost odvzeli še 19 letnemu tujemu državljanu.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da osumljeni, v sodelovanju z več za zdaj še neznanimi storilci, že dlje časa ustrahujejo vrstnike in jih spravljajo v podrejen položaj, tako da se ti počutijo ogrožene.

Osumljeni so tudi del skupine, ki je na družabnih omrežjih že v preteklosti objavljala fotografije, na katerih so spodbujali sovraštvo oziroma nestrpnost do drugih narodnosti.

Celjski policisti so osumljeno četverico danes privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil sodno pridržanje. Policisti s preiskavo in ugotavljanjem identitete ostalih, za zdaj še neznanih storilcev, ki so sodelovali v skupini, nadaljujejo.

Celjski policisti bodo tudi v prihodnje zelo pozorni na morebitne primere nasilja med vrstniki in bodo striktno ukrepali zoper vse kršitelje.