Črna kronika

Srhljive teorije o izginotju Domna Simoniča

Gabrijel Toplak
8. 3. 2016, 19.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V zvezi z iskanjem pogrešanega Domna Simoniča se je v Mariboru spletlo več zgodb, med številnimi teorijami zarote pa se zdaj pojavlja nova, v ozadju katere naj bi bila še povsem neraziskana droga. Domnovi starši so se obrnili po pomoč k radiestezistu.

Facebook
Domen Simonič, študenta prava v Londonu, je prišel na krajše počitnice k očetu in izginil.

Iskanje pogrešanega Domna Simoniča, 20-letnega študenta prava na londonski univerzi, sicer pa doma iz Vojnika pri Celju, ki ga pogrešajo že od 23. februarja, ko je s prijateljico odšel na koncert Modrijanov, še vedno traja.

Domna poleg policistov iščejo tudi potapljači, njegova družina in prijatelji. 

NAHRBTNIK NI DOMNOV

Govorice, da naj bi ga vendarle našli, so zakrožile minulo nedeljo, ko je neki moški poklical na OKC in sporočil, da je med Koroškim mostom in Studenško brvjo v reki Dravi opazil plavajoč nahrbtnik in jakno. Policisti naj bi po preiskavi vsebine najdenega nahrbtnika ugotovili, da ta ni Domnov. Simoničevo izginotje, Domen je že tretji izginuli mladostnik v zadnjih 15 mesecih, ki je v skrivnostnih in nikoli razjasnjenih okoliščinah izginil v tako imenovanem mariborskem trikotniku študentskega kampusa, številni povezujejo z najrazličnejšimi teorijami zarote, kar pa policija odločno zavrača. Poudarjajo tudi, da zadnja tri izginotja med seboj niso povezana.

3 študentje so skrivnostno izginili v tako imenovanem mariborskem trikotniku; v vseh primerih so povezani bližnji gostinski lokal, Štuk in Koroški most. 

TRGOVANJE, ZDAJ ŠE DROGA

Domna Simoniča denimo povezujejo s primerom pogrešanega 20-letnega Klemna Lenka in 21-letnega Petra Aplinca, ki so ju policisti mrtva našli v reki Dravi, čeprav so v obeh primerih izključili tujo krivdo oziroma niso potrdili, da bi bila žrtvi kaznivega dejanja. Vse pogosteje se pojavljajo tudi informacije, da naj bi bili Lenko, Alpinc in Domen Simonič žrtve trgovine z organi, vendar policija tudi to zavrača. Na truplih, odgovarjajo, namreč niso našli nobenih znakov tujega nasilja.Se pa v štajerski prestolnici v zadnjih dneh omenja, da naj bi bile tamkajšnje zdravstvene ustanove že opozorjene zaradi domnevne nove droge, ki je na pohodu v mestu. Droga naj še ne bi bila raziskana, zato niti ne vedo, kakšne so njene razsežnosti, kako je videti in kako jo je mogoče vnesti v telo. Da se je med študenti tako razširila, gre pripisati tudi dejstvu, da se Štuk nahaja v bližini gostinskega lokala, ki naj bi veljal za tako imenovano narkomansko leglo in ni pod nadzorom kamer.

Gabrijel Toplak
Domna Simoniča so zadnjič videli v sredo, 24. februarja, okoli polnoči pred lokalom Štuk.

BREZ USPEHA TUDI RADIESTEZIST

Skrivnostno izginotje fanta iz Vojnika naj bi policistom popoldne prijavil oče Ervin Simonič. Po neuradnih podatkih naj bi še podpisal izjavo, da je imel Domen samomorilska nagnjenja, čeprav to ni res. To naj bi storil izključno zato, ker bi policija zaradi tega imela zakonsko podlago za takojšno pridobitev podatkov telekomunikacijskih baznih postaj. Izkazalo se je, da je bil njegov telefon nazadnje aktiven nekaj pred 1. uro zjutraj v bližini Štuka. Nedvomno pa je Simoničevo izginotje sprožilo skoraj zagotovo najobširnejšo iskalno akcijo v Mariboru v zadnjih letih, saj je pritegnilo precejšnjo pozornost policistov, ki izvajajo vse potrebne ukrepe za izsleditev pogrešanega. Pomagajo jim tudi gasilci, pripadniki civilne zaščite in drugi prostovoljci, ki so v minulih dneh večkrat prečesali tudi okolico Štuka, obrežje Drave in dvokilometrski rečni odsek, na katerem je reka široka približno 170 metrov. Svojci naj bi za pomoč zaprosili tudi radiestezista, ki naj bi z bajalico izmeril, da naj bi bil iskani 1300 metrov severozahodno od Štuka, v nekih dotrajanih objektih, a policisti s službenimi psi niso našli ničesar.