Črna kronika

V trčenju avtobusa in tovornjaka več deset mrtvih

STA
18. 2. 2016, 19.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V čelnem trčenju avtobusa in tovornjaka, do katerega je prišlo v sredo zvečer na severu Gane, je umrlo najmanj 71 ljudi, je danes sporočil predstavnik bolnišnice v mestu Kintampo. Avtobus, ki je bil na poti v mesto Tamale na severu države, je blizu Kintampoja trčil v tovornjak s paradižniki, poročajo tuje tiskovne agencije.

Netease
Verižno trčenje na kitajski avtocesti.

V eni najhujših prometnih nesreč v državi se je avtobus spremenil v kup zvite pločevine, cesta pa v rdečo preprogo zmečkanih paradižnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policisti in gasilci so morali dele avtobusa izrezati, da so prišli do trupel potnikov in preživelih, je sporočil predstavnik policije. Okoli 23 ljudi zdaj zdravijo v bolnišnicah, nekatere so tja prepeljali s helikopterji.

Policija je poročala o 53 mrtvih, predstavnik državne bolnišnice v Kintampoju Bismark Owusu Fosu pa je za nemško tiskovno agencijo dpa danes povedal, da je nesreča zahtevala 71 življenj in da se še borijo za življenja huje ranjenih.

Vzrok nesreče še ni znan, policija pa sumi, da sta oba voznika vozila prehitro. Preiskujejo tudi navedbe očividcev, da je imel avtobus, ki je v lasti državnega podjetja Metro Mass Transit, težave z zavorami.