Črna kronika

Nenadna smrt mentorja Milana

mv
12. 2. 2016, 21.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

»V 64. letu se je danes zvečer, nenadoma in nepričakovano ter veliko prehitro, poslovil Milan Belec,« je v sredo zvečer sporočil portal Prlekija-on.net. Širša javnost ga je poznala kot mentorja v resničnostnem šovu Kmetija: Nov začetek.

facebook
Saša Lendero se je na facebooku poklonila prleški legendi.

Milan Belec je bil širše prepoznana osebnost, saj je s svojim odnosom do prleške kulturne dediščine sodeloval pri neštetih projektih in ogromno pripomogel k večji prepoznavnosti Prlekije, tamkajšnjih ljudi, običajev in znamenitosti. Bil je tudi predsednik Republike Prlekija ter še mnogih etnoloških in podobnih društev.

Milanu Belcu se je nepričakovano ustavilo srce. 

»Milan, kot delaven in ljubeč družinski človek, je bil dejaven seveda še na številnih drugih področjih, a smo ob tej žalostni novici mnogi, ki smo ga poznali, ostali brez besed,« so zapisali na portalu Prlekija-on.net. Dodali so, da je bil kmet že od otroštva, saj so se s kmetijstvom ukvarjali tudi njegovi starši. Kmetijo je nekoliko moderniziral in se ukvarjal tudi s turizmom.

facebook
Milan s somentorico Karolino v lanski oddaji

Čustveni odzivi nekdanjih tekmovalcev in voditeljice

Na Milanovo smrt so se odzvali tudi nekdanji tekmovalci šova Kmetija: Nov začetek ter ostali, ki so sodelovali pri oddaji. »Odšel je Milan Belec (mentor), ki sem ga spoznal na svoji življenjski poti, bil je človek, ki je imel v mojem srcu posebno mesto, saj smo se v težkih pogojih, ki smo jih preživljali, vedno razveselili tebe, mentor, saj so tvoj glas, nasmeh, tvoji nasveti pripomogli na sami kmetiji in tudi v nadaljnjem življenju!« se je od Belca poslovil tekmovalec prve sezone šova Leon. Milanu sta posebno objavo namenila tudi tekmovalca Maruša in Faki, ki sta zapisala, da si bosta Milana zapomnila za celo življenje. »Hvala vam za vaše nasvete, sočutnost in predvsem vašo srčnost, ki smo je bili deležni na Kmetiji: Nov začetek. Nikoli vas ne bova pozabila, počivajte v miru,« sta dodala.

facebook
Milan je umrl v 64. letu.

»Nimam besed ... Pred nekaj urami se je nenadoma ustavilo dobrodušno srce našega dragega mentorja iz Kmetije: Nov začetek. Gospod Milan Belec je med nas razdelil vse, kar je bilo namenjeno – nasmeh, ki ostane ... prijaznost ... topel stisk roke, ki se zapiše v srce ... iskrice v očeh ... in ljubezen do prelepe Prlekije. Zelo lepo vas je bilo spoznati, Milan! Mnogi vas bomo zelo pogrešali! Iskreno sožalje vsem domačim in prijateljem!« je bila šokirana Saša Lendero, voditeljica Kmetije.