Črna kronika

Pod avto ji je priletel merjasec

ss
18. 1. 2016, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Svetovni podvigi: deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10 Na Delpinovi ulici v Novi Gorici so vandali »sesuli« vhodna vrata stanovanjskega bloka in povzročili za okrog 50 evrov škode.

9 V Goriških brdih, ob glavni cesti Šmartno–Dobrovo, je neznano kam izginilo sedem kubičnih metrov drv. Lastnik je s tatvino oškodovan za okrog 500 evrov.

8 Gorenjski policisti so obravnavali več prijav občanov, ki so jih vznemirili sivi liki, ki od vrat do vrat prodajajo najrazličnejše izdelke dvomljive kakovosti in sumljivega izvora. Sumljivi prodajalci so se pojavili v Groharjevem naselju, v Rodinah in Dorfarjah.

7 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6 Na gradbišču na Bohoričevi ulici v Ljubljani so neznanci vlomili v skladišče gradbenega podjetja. Pogrešajo gradbeni oder in dve lestvi. Škode je za okrog 5000 evrov.

5 Škofjeloški policisti so obravnavali prijavo staršev osnovnošolskega otroka, da je neznani moški v Podlubniku ogovoril deklico in ji ponujal sladkarije. Otrok se je neznanca ustrašil in stekel stran, policija pa neznanca še išče. Temnolasi možakar, star okrog 40 let in visok okrog 180 centimetrov, je vozil kombi sive barve.

4 V Novi Gorici je neznanec poškodoval oziroma zvil spodnji del poštnega nabiralnika in lastniku povzročil za okrog 50 evrov škode.

3 Ljubljanski policisti so na območju Sneberij obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Prijavitelj je policistom dejal, da ima prijetega enega od storilcev, medtem ko je drugemu uspelo zbežati. Izkazalo se je, da so sosedje oškodovanca do prihoda policije pridržali 19-letnega Bosanca, ki je z neznanim pajdašem ukradel tri prenosne računalnike s pripadajočo opremo. Devetnajstletnik bo na sojenje počakal v priporu.

2 Novogoriški policisti so pridržali 42-letnega državljana Belorusije, ker je očitno pijan razgrajal pred vhodom ene od gospodarskih družb. Pijančka so naslednje jutro odslovili s plačilnim nalogom.

1 Pred viaduktom Vogrsko je 53-letna voznica osebnega avtomobila povozila divjega prašiča. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom zavarovalnici.