Črna kronika

V kovčkih razkosana ženska, na dnu jezera pa moško truplo

G.G.
5. 1. 2016, 10.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V avstrijskem jezeru Traunsee so včeraj popoldne potapljači našli še drugo truplo. Na dnu jezera, okoli pet kilometrov od obale, kjer so v dveh kovčkih našli dele telesa neznane ženske, so odkrili še truplo moškega.

salzi.at
Prva kovčka so našli naplavljena na obalo jezera Transee v bližini Gmundna.

Starejši moški je imel okoli rok zavezano torbo, ki je bila napolnjena s kamenjem, tako da je truplo ostalo na globini petih metrov. Poleg trupla so našli še en obtežen kovček.

Medtem so avstrijski policisti javnosti sporočili podrobnosti glede grozljive najdbe v prvih dveh kovčkih. Poročali smo, da je v nedeljo sprehajalec ob obali Traunseeja v Gmundnu našel kovček, v katerem so bili deli človeškega telesa. Čez nekaj ur je policijski pes Tarzan zavohal še drugi kovček s podobno vsebino. Obdukcija je pokazala, da deli telesa pripadajo med 60 do 70 let stari ženski.

V kovčku poleg moškega še glava umorjen 

Danes je policija dodala, da je bila ženska umorjena med božičem in novim letom. Njeno telo je bilo razžagano na dele, ki jih je morilec zavil v plastično folijo ter jih nato strpal v kovčka.

V prvem kovčku so bili deli njenih rok in nog, v drugem pa trup brez glave. Avstrijska policija je danes potrdila, da je bila v tretjem kovčku, ki so ga našli poleg moškega trupla še glava umorjene ženske.

Umor in samomor?

Zaenkrat je gotovo, da sta pokojna na nek način povezana. V igri je teorija, po kateri je moški umoril žensko, jo razkosal in spravil v kovčke ter jih potopil. Kakšne smrti pa je umrl moški? Avstrijski mediji gredo še dlje in domnevajo, da bi lahko storil samomor. Ob tem se zastavlja vprašanje, zakaj bi si dal toliko opravka s skrivanjem kovčkov? Dodatno dilemo povzroča dejstvo, da še niso našli avta, s katerim se je moški pripeljal do jezera. Je imel pomagača ali pa sta bila oba žrtev še neznanih storilcev?