Črna kronika

Identiteta pilota še vedno neznana

ss
7. 12. 2015, 19.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kriminalisti so v soboto popoldne končali ogled kraja četrtkovega strmoglavljenja manjšega letala pri Mengšu, nadaljujejo pa preiskavo okoliščin in vzroka nesreče.

arhiv Svet24
Našli so truplo avstrijskega pilota in njegovega psa.

Pri ogledu je bil prisoten tudi preiskovalec iz Službe za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov, posebnih ugotovitev pri sobotnem ogledu pa kriminalisti niso ugotovili.

»Deli letala se bodo po odredbi preiskovalca odpeljali v objekt ministrstva za obrambo, kjer se bo opravil podroben pregled. Pri iskanju delov letala so pomagali gasilci Gasilske zveze Mengeš, ki bodo poskrbeli tudi za prevoz razbitin letala. Identiteta trupla še ni potrjena. Preiskava okoliščin in vzroka letalske nesreče se nadaljuje,« pojasnjuje tiskovna predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko.

Letalo je strmoglavilo na strmo gozdnato območje v bližini kraja Pristava. 

Poročal je o težavah, a bilo je prepozno

Nesrečni Avstrijec je usodnega dne z letalom v slovenski zračni prostor vstopil ob 18.29, ko naj bi se tudi javil kontrolorjem zračnega prometa. Ob 18.50 pa je letalo izginilo z radarjev, zadnjič so ga zaznali na višini okoli tisoč metrov. Pilot SOS-signala ni oddal, vseeno pa je kontrolo zračnega prometa obvestil o težavah, toda bilo je prepozno.

V letalu tudi pes

Kmalu po močnem poku, ko je manjše štirisedežno potniško letalo Piper Aircraft strmoglavilo na strmo gozdnato območje v bližini kraja Pristava, je na kraj nesreče prišlo več gasilskih društev in policistov. Okoli 21. ure so v gozdu našli razbitine letala, ki so bile raztreščene na območju vsaj sto metrov. Na kraj je prišla tudi enota za iskanje oseb s psi. Policisti so zavarovali širše območje najdbe razbitin letala in začeli ogled, v bližini razbitin pa so pozneje našli trupli avstrijskega pilota in njegovega psa.