Črna kronika

Morilski pohod Obradovića

Sašo Avramovič
7. 12. 2015, 16.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Oseminpetdesetletni Vujadin Obradović je ubil svojo 50-letno sosedo Sanjo Bakić in hudo ranil njenega 53-letnega soproga Branislava. Potem sta ga le ustavila njuna sinova in ga pretepla.

Arhiv Svet24
Zoran je videl, kako je Vujadin zgrabil pištolo in jo uperil proti njemu ter sprožil.

Povod za tragedijo in krvavi zločin je bila preglasna glasba, ki se je slišala iz hiše Bakićev, ki so praznovali neki dogodek. Tragični sosedski spor se je odvijal okoli 2. ure na pločniku Lugarske ulice v Zemun Polju, predmestju srbske prestolnice. Preglasna glasba je zmotila 58-letnega Vujadina Obradovića; oborožen s pištolo je pozval sosede, naj pridejo na ulico.

Okoli 2. ure se je na pločniku Lugarske ulice v Zemun Polju zgodil krvav zločin. 

Sanja umrla na kraju dogodka

Ko sta zakonca Sanja in Branislav Bakić prišla iz hiše, je Obradović najprej streljal na 50-letnico, pozneje pa še na njenega moža. Sanja je umrla na kraju dogodka, Branislav, ki ga je Obradović zadel v trebuh, pa je hudo poškodovan in v bolnišnični oskrbi. O krvavem pohodu je spregovoril Sanjin in Branislavov 31-letni sin Zoran: »Le zagrabil je pištolo in začel streljati na mamo ter na očeta. Mama je po tem, ko jo je ustrelil, še nekaj časa dihala, nato pa izdihnila. Bilo je toliko krvi, da reševalci na kraju niso znali povedati, ali je bila zadeta v glavo ali v pljuča.«

Arhiv Svet24
Sinovi ubite Sanje Bakić so po dogodku policistom podali izjave.

»Zgrabil je pištolo in jo uperil proti meni«

Enaintridesetletnik je dodal, da je prišlo pred zločinom do kratkega prepira. »Ta večer smo slavili, v naši hiši so bili sorodniki in prijatelji. Sosed je poklical očeta in mu dejal, naj pride iz hiše, da se bosta nekaj pogovorila. Oče je bil pred hišo le nekaj minut, nihče od nas pravzaprav ni natančno vedel, kaj se dogaja. Prepira ni pričakoval nihče, saj smo bili s sosedom v spodobnem odnosu. Oče je v nekem trenutku pritekel v hišo in dejal: 'Pokliči botra! Udaril me je!' Odpravil sem se na ulico. Zagledal sem Vujadina pred njegovo hišo. Vprašal sem ga: 'Kaj je bilo?' Potem pa sem zagledal, da je zgrabil pištolo in jo uperil proti meni ter sprožil. Zgrešil je, a ni nehal streljati. Nato sta odjeknila še dva strela. Zagledal sem mamo, ki je bila za menoj. Njo je zadel najprej, zatem pa še očeta,« je tragični dogodek opisal Zoran.

Arhiv Svet24
Pred belo hišo, v kateri živijo Bakićevi, je v soboto prišlo do tragedije.

Zoran in brat sta očeta v bolnišnico prepeljala s svojim avtomobilom.

Skočila nanj in ga pretepla

Medtem ko sta Sanja in Branislav oblita s krvjo ležala na tleh, sta Zoran in njegov brat skočila na morilca in ga na ulici pretepla, potem pa sta poskušala pomagati staršem. Sanji žal ni bilo več pomoči, Branislava pa sta s svojim avtomobilom hitro prepeljala v bolnišnico. »Zdravniki so nam dejali, da je šel metek skozi jetra, debelo črevo in želodec. Po prihodu v bolnišnico so očeta tudi operirali,« je povedal Zoran. Materino truplo so prepeljali na obdukcijo, reševalci pa so v bolnišnico prepeljali tudi morilca, saj je v pretepu utrpel hude poškodbe glave. Zoran je dejal, da so njega in brata sicer zaslišali policisti, toda zaradi napada na Vujadina nista bila aretirana.