Črna kronika

Zaradi ropotanja so mu v okolici Novega mesta zasegli klaviaturo

R.T
7. 12. 2015, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Novomeški policisti so bili 4. decembra nekaj po 17. uri obveščeni, da v okolici Novega mesta nekdo predvaja glasno glasbo in moti mir občanov, ki prebivajo v bližini.

Profimedia
Izdali so mu plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Takoj so odšli na kraj in kršitelja opozorili na moteče ravnanje. 43-letni kršitelj je sprva upošteval navodila policistov, kasneje pa nadaljeval z glasnim predvajanjem glasbe. Policisti so ob ponovnem interveniranju kršitelju izrekli globo in mu zasegli klaviaturo in mešalno mizo. Izdali so mu plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zakon o varstvu javnega reda in miru določa, da se z globo 104,32 evrov kaznuje, kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti. Na podlagi Zakona o prekrških lahko policisti odvzamejo predmete, ki so bili uporabljeni ali namenjeni za prekršek, če so storilčeva last ali če z njimi razpolaga pravna oseba, ki je storilec prekrška.