Črna kronika

Noč groze v Istri: skupaj sta odrasli, skupaj sta umrli

G.G.
30. 11. 2015, 15.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V noči na nedeljo se je v bližini Fažane v Istri pripetila huda prometna nesreča. 18-letna voznica citroena je pod vplivom alkohola z zadnjim delom avta trčila v drevo. Trčenje je bilo usodno za 16-letno Francesco in leto dni starejšo Eleno iz Fažane.

Osebni arhiv
Umrli sta prijateljici Elena in Francesca.

Nesrečnici sta bili v trenutku nesreče v prtljažniku avtomobila, ki se je po trku ustavil šele na travniku. Obe je vrglo iz prtljažnika. Bili sta na mrtvi na kraju nesreče.

V avtu je bilo vsega skupaj kar osem oseb. Poleg Elene in Francesce, ki sta bili v prtljažniku, jih je bilo v avtu še šest, starih od 15 do 18 let. Štirje so jo odnesli s hujšimi poškodbami, dva pa z lažjimi.

»Skupaj so odraščale, obiskovale vrtec in šolo ter zdaj odšle v smrt,« je za spletni portal 24sata povedal njun prijatelj, ki ga je smrt deklet močno prizadela.

Kaj jih je obsedlo, da se jih je kar osem spravilo v avto, ni znano. Avto je bil registriran registriran za pet oseb, prevažal pa jih je kar osem, odločno pretežak, s tem seveda preobremenjen in s premaknjenim težiščem, kar je seveda spremenilo vozne lastnosti nesrečnega avtomobila.