Črna kronika

Mladoletnik pijan zapeljal s ceste in trčil v drog

STA
30. 11. 2015, 14.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V Drnovem se je v soboto zgodila prometna nesreča, v kateri je avtomobil zapeljal s ceste, trčil v drog javne razsvetljave in se prevrnil. Policisti so v avtomobilu našli ranjenega mladoletnika, voznik in še en potnik naj bi pobegnila. Mladoletnega voznika, ki se je lažje poškodoval, so izsledili in ugotovili, da je vinjen vozil ukraden avtomobil.

Profimedia

S Policijske uprave Novo mesto so danes sporočili, da je trojica mladih slabo uro pred nesrečo z dvorišča stanovanjske hiše v Drnovem ukradla osebni avtomobil.

Policisti so ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zaradi česar je avtomobil zapeljal s ceste, trčil v drog javne razsvetljave in se prevrnil. Med vožnjo nihče od potnikov ni bil pripet z varnostnim pasom. V avtomobilu je ostal poškodovan mladoletni potnik, ki so ga nato odpeljali v bolnišnico.

Drugega mladoletnika, ki je vozil avtomobil in povzročil nesrečo, so policisti kmalu izsledili in s testom alkoholiziranosti izmerili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola.

Mladoletnika bodo policisti ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči in tatvine, so še sporočili s PU Novo mesto. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov pa bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.